Banánové lívanečky bez mouky – rychlá a lahodná bezlepková snídaně

banánové lívanečky

Hledáte zdravější verzi sladké snídaně? Vyzkoušejte můj oblíbený recept na banánové lívanečky bez mouky, které vám zpříjemní den.

Příběh receptu banánových lívanečků bez mouky

Miluji sladké snídaně a neumím si bez nich představit svůj začátek dne. Ovšem palačinky nejsou moc zdravé a ovesné kaše se vám brzy přejí, pokud je jíte každý den. Ale vyzkoušela jsem banánové lívance bez mouky, které mě doslova nadchly.

Ať už jíte stravu bez lepku záměrně nebo jen chcete omezit její konzumaci, ovesné banánové lívanečky jsou ideální volbou. Jsou snadné na přípravu, rychle usmažené a hlavně lahodné.

Banánové lívanečky bez mouky

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 5 minut • doba smažení: cca 10 minut • počet porcí: 1 porce

Ingredience na banánové lívanečky bez mouky

  • vejce
  • 1 malý banán
  • 1 polévková lžíce bezlepkových vloček
  • špetka skořice
  • ideálně kokosový olej na potření pánve (pokud nemáte nepřilnavou pánev)

Postup

Všechny ingredience dáme do misky a smícháme je. Pokud máte ovesné vločky vcelku, můžete je trochu rozmixovat, ale já osobně je nechávám vcelku kvůli křupavosti. Na pánvi na troše kokosového oleje opečeme malé lívanečky z obou stran dozlatova a můžeme podávat.

Lívanečky bez mouky můžete ozdobit jakýmkoliv ovocem, jogurtem nebo tvarohem. Pokud máte raději sladší lívance, můžete je ochutit medem nebo javorovým sirupem.

Foto banánových lívanečků bez mouky

banánové lívanečky

banánové lívanečky bez mouky

banánové lívance bez mouky

 

Sdílej
Bruneta v kuchyni
Ahoj, jsem Bruneta v kuchyni - baví mě nejenom vaření, ale i cestování.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *