Dalgona coffee se skořicí – upravený hit roku 2020

Máte rádi kávu? A co takhle ledovou? Vyzkoušejte korejský trend – Dalgona coffee i vy a zpříjemněte si příjemné teplé dny božskou dobrou ledovou kávou.

Jak vznikl recept na Dalgona coffee?

 

Příběh receptu

Při svém brouzdání po internetu jsem našla v jedné skupince na facebooku recept na výbornou korejskou kávu Dalgona coffee. Musela jsem ji vyzkoušet a hned jsem si ji zamilovala a lehce poupravila podle mých představ.

Představuji vám vylepšenou ledovou kávu, které nejenom že vypadá luxusně a chutná naprosto božsky, ale zároveň nádherně voní po skořici. Ale nejdříve trochu Dalgona coffee představím, ať víte, o co jde.

Tato kávová specialita pochází z Indie, Pákistánu a Macau, ale hitem se stala až letos díky slavné jihokorejské show Pyunstorang. A netrvalo dlouho a kávová chuťovka Dalgona coffee se stala hitem Instagramu i Facebooku. Pokud sledujete můj Instagram, tak jste si mohli všimnout typického receptu na Dalgona coffee. A protože je to hodně fotogenický nápoj, vznikla i challenge. Do ní se můžete přidat i vy! Stačí nafotit svůj výsledek a označit ho hastagem #dalgonacoffeechallenge.

Tak co? Uděláte si svou klasickou nudnou kávu nebo vyzkoušíte něco nového?

Dalgona coffee

obtížnost: snadné

doba přípravy: 5 minut

doba vaření:

vhodné jako: doplněk všeho

počet porcí: 2 porce

 

Ingredience

  • 6 lžiček instantní (rozpustné) kávy
  • 6 lžiček horké vody
  • 6 lžiček třtinového cukru nebo cukru krystal
  • špetka skořice
  • mléko
  • led
  • ideálně ruční šlehač nebo metličku

 

Postup

Nejdříve si do vysoké nádobky nasypte 6 lžiček instantní rozpustné kávy podle chuti a 6 lžiček třtinového cukru. Poté přidejte 6 lžiček horké vody a trochu mleté skořice na provonění. Všechny ingredience šlehejte do husté krémové pěny. Pokud se nechcete mordovat s ruční metličkou, doporučuji využít elektrický šlehač nebo kuchyňského robota. Popřípadě svého muže 😀

Pokud máte ingredience vyšlehány do husté krémové pěny, připravte si nádobky na ledovou kávu. Nasypte do nich led, zalijte mlékem a na mléko pokládejte pomocí lžičky opatrně našlehanou pěnu. Opatrně abyste pěnu neutopili v mléku.

Je jen na vás, jestli pěnu zarovnáte do roviny nebo z ní uděláte kopeček přes vršek sklenice. Hotovou ledovou kávu posypte ještě trochou instantní kávy a skořice. Můžete podávat s brčkem nebo lžičkou.

Foto

Dalgona coffee-cappuccino naruby

Dalgona coffee korejský hit

cukr pro Dalgona coffee

mixujeme

Sdílej

Napsat komentář