Farfalle se sýrovo-špenátovou omáčkou

farfalle s mozzarellovou omáčkou

Dnešní recept je věnován těstovinám – přesněji řečeno oblíbeným mašličkám. Tady je recept na Farfalle se sýrovo-špenátovou omáčkou

Příběh receptu

Miluji těstoviny a obecně italskou kuchyni. Jsem schopná oželit maso, ale těstovinky ne, což dokazuje i dneční recept na Farfalle se sýrovo-špenátovou omáčkou.

Dnes jsem použila Farfalle těstoviny. Poprvé byly Farfalle těstoviny použity v roce 1500. A podle historických pramenů pocházejí z Lombardie a Emilie-Romagna v severní Itálii. Jde o neplněné italské těstoviny, které se vyznačují zvlněnými nebo vroubkovanými okraji. Uprostřed jsou stisknuté k sobě. a vzhledově připomínají motýlky. No, a právě motýli inspirovali Italy k jejich názvu. Název těstovin je odvozen od italského slova „farfalle“, což znamená motýl. U nás se těmto těstovinám říká mašličky nebo motýlci.

Dnešní recept je věnovaný velice rychlému obědu nebo večeři. Použila jsem farfalle těstoviny, ale v podstatě můžete použít i špagety nebo Maccheroni (roury). Sýrová omáčka na těstoviny je poměrně běžná, ale špenát jí dodává nezvyklou chuť. Dost povídání – to musíte vyzkoušet.

Farfalle se sýrovo-špenatovou omáčkou

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 5 minut • doba vaření: 15 minut • počet porcí: 2

Ingredience

  • těstoviny Farfalle „mašličky“ (já používám Barilla Farfalle)
  • smetana na vaření
  • trocha mléka na zředění
  • 1 ks mozzarelly
  • 30 g nivy
  • špenát (může být i mražený)
  • bazalka
  • sůl, pepř
  • strouhaný sýr na posypání

Postup

Nejdříve si nakrájíme mozzarellu a nivu na kousky. Připravíme si špenát – pokud máme čerstvý špenát v kuse, nakrájíme ho na kousky. Pokud používáte mražený špenát, stačí ho vyndat z lednice. Farfalle si připravíme podle návodu. Já přidávám do vody kapku olivového oleje a sůl, aby měly těstoviny lepší chuť.

Následně si do hrnce nalijeme smetanu a zředíme trochou mléka. Směs zahříváme na mírném plameni a postupně do ní za stálého míchání přidáváme nakrájené sýry. Neustále mícháme, aby se sýry nepřilepily na dno hrnce. Pokud je směs moc tuhá, přilijeme trochu mléka.

Mezitím si scedíme hotové těstoviny a necháme je okapat. Jakmile se sýry úplně rozpustí, přidáme bazalku a špenát a znovu pořádně promícháme. Nakonec do hrnce přidáme těstoviny a pořádně zamícháme. Můžeme podávat posypané sýrem s čerstvou bazalkou na vrchu. Dobrou chuť.

Foto

farfalle s mozzarella omáčkou

mozzarelová farfale

sýrová omáčka

sýrová omáčka se špenátem

Farfalle se sýrovo-špenátovou omáčkou

farfalle

Sdílej
Bruneta v kuchyni
Ahoj, jsem Bruneta v kuchyni - baví mě nejenom vaření, ale i cestování.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *