rajské italské těstoviny

Jednoduché rajské špagety, které zvládnete za 10 minut

84 / 100 SEO Score

Dnes vám ukážu ultra rychlý recept na jednoduché rajské špagety,který můžete využít jako lehký oběd nebo rychlou večeři.

Příběh receptu

Miluji italskou kuchyni, což zjistil i můj přítel, protože těstoviny na všechny možné způsoby dělám opravdu často. Italská kuchyně je velice lehká, chutná a zároveň rychlá.

Už na základce při výměnném pobytu v Itálii jsem si všimla jedné věci – Italové nikam nespěchají a jídlo je pro ně požitkem. Na dovolené se mi tento pocit potvrdil ještě víc.

Italové mají sice rychlou kuchyni, ale zakládají si na kvalitních surovinách a pečlivé přípravě před samotným vařením. Italové do přípravy jídla dávají sami sebe a svou lásku. Už při samotném výběru surovin se snaží vybrat to nejlepší, co trh nabízí. A i když je italská kuchyně rychlá a jednoduchá, příprava a samotná konzumace jídla je pro ně opravdovým požitkem.

Italové nespěchají a obědvají pomalu a dlouho. Vychutnávají si každý kousek jídla a baví se přitom s rodinou nebo přáteli. 

Takže i dnešní recept bude rychlý a chutný. 

 

 

Jednoduché rajské špagety

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 3 minuty • doba vaření: 10 minut • počet porcí: 2 porce

 

Ingredience

  • 200 g špaget
  • 150 g cherry rajčátek
  • 80 g tvrdého sýra
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • špetka soli
  • bazalka, tymián
  • voda na uvaření špaget

 

Postup

Do většího hrnce dáme cca 2 – 2,5 litrů vody. Jakmile se voda začne vařit, přidáme do ní trochu soli, kapku olivového oleje a špagety. Hrnec nezakrýváme pokličkou. A sem tam špagety zamícháme. Těstoviny vaříme podle návodu na krabičce tak, aby byly „al dente“.

Al dente je italský termín, který se používá k označení těstovin, rýže nebo fazolí, které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale nejsou ani tvrdé. 

Zatímco se vaří špagety ve vodě, omyjeme si cherry rajčátka a překrojíme je na poloviny. Na pánev si nalijeme panenský olivový olej a oloupeme si česnek. Jakmile máme olej rozehřátý, prolisujeme do něj česnek a neustále ho mícháme. Nechceme, aby se česnek spálil (nesmí zhnědnout). Jakmile česnek změkne, přidáme na pánev i nakrájená cherry rajčátka.

Až budou špagety „al dente“, scedíme je a vrátíme je zpět do hrnce. Do těstovin přimícháme česnekový olej s cherry rajčátky a servírujeme na talíř. Podle chuti můžeme přidat sůl, tymián nebo bazalku. A samozřejmě vše na talíři posypeme sýrem. Dobrou chuť, nebo italsky Buon appetito!

Foto

Rajské špagety

jednoduché rajské špagety

Sdílej

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *