Kari rýže – tu mají chlapi rádi!

Klasická rýže je nuda, nemyslíte? Vyzkoušejte skvělou kari rýži, protože tu mají chlapi rádi. Opravdu.

Příběh receptu

Miluji asijskou a indickou kuchyni, takže mám doma opravdu velké zásoby jasmínové a basmati rýže. Kari rýži dělám už opravu dlouho, protože mám ráda koření a nikdy mi nechutnala klasická suchá rýže. Ale dovětek – tu mají chlapi rádi, jsem získala díky jednomu českému filmu. Viděli jste Všechno nebo nic? Pokud ne, tak rozhodně doporučuji, protože je to opravdu skvělá romantická komedie. No nic, jdeme zpět k receptu.

Kari rýže je skvělou přílohou asijských i indických jídel a je opravdu jednoduché ji vytvořit. Tady je recept!

Kari rýže – tu mají chlapi rádi!

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 2 minuty • doba vaření: cca 5 minut • počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 hrnek basmati nebo jasmínové rýže
  • 2 hrnky vody
  • špetka soli
  • kapka olivového oleje
  • 2 lžičky kari koření

Postup

Ať už použijete basmati nebo jasmínovou rýži, musíte ji nejdřív důkladně propláchnout. Někdo tvrdí, že jasmínová rýže smrdí, ale není to pravda. Jasmínovka je sice více voňavá a používá se spíše v čínské kuchyni, ale nesmrdí. Ne, pokud ji správně propláchnete! Basmati rýže se používá spíše v indické kuchyni, ale oba typy rýže můžeme pro naše účely použít.

Hrnek důkladně propláchnuté rýže nasypeme do hrnce a zalijeme ji 2 hrnky vody. Přidáme špetku soli, kapku olivového oleje a na mírném ohni chvíli vaříme. Přidáme 2 lžičky kari koření, promícháme a opět vaříme až do změknutí rýže. Často rýži v hrnci promíchejte, aby se vám nepřipálila.

Foto

kari rýži mají chlapi rádi

jasmínová rýže

vaříme rýži

Kari rýže

čínské jídlo

Sdílej

This Post Has One Comment

Napsat komentář