Kuřecí prsa s Teriyaki a kari rýží – lahodný oběd s nádechem orientu

Dnešní mňamka obsahuje tři hlavní ingredience – kuřecí maso, kari rýži a fazolové lusky. Vyzkoušejte kuřecí prsa s Teriyaki a kari rýží. Recept najdete jak jinak než v příspěvku!

Kuřecí prsa s Teriyaki a kari rýží jsou oblíbeným jídlem mého přítele. Dnes vám na něj ukážu recept.

Příběh receptu

V minulém článku jsem vám ukázala recept na kari rýži. Doufám, že už jste ji stihli vyzkoušet. A pokud ne, zkuste ji s dnešním receptem- Třeba k sobotnímu obědu.

Kuřecí maso je v každé nevegetariánské kuchyni snad klasikou. Kromě řízku většinou kuřecí prsa zkoušíme na přírodno s různým kořením nebo je krájíme na nudličky do různých omáček. Kuře se dá udělat prostě na spousty způsobů, ale já si pro vás dnes připravila svou oblíbenou variantu inspirovanou japonskou kuchyní.

Jako přílohu můžete zvolit v podstatě cokoliv od rýže až po brambory. Ale rýže se k této mňamce hodí nejvíce. Fazolové lusky jsem do receptu přidala, abych měla já i přtel dostatečné množství zeleniny.

 

Kuřecí prsa s Teriyaki a kari rýží

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 15 minut • doba smažení: 15 minut • počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • 2 ks kuřecí prsa
  • 4-6 lžic teriyaki omáčky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 stroužky česneku
  • fazolové lusky dle chuti
  • trocha vody
  • máslo
  • kokosový olej či olivový olej
  • sezamová semínka
  • sůl, pepř, zázvor

Postup

Nejdříve si důkladně omyjeme kuřecí prsa a nakrájíme je na menší kousky. Maso následně osolíme, opepříme a necháme odpočívat.

Mezitím si připravíme marinádu. Do misky si přidáme teriyaki omáčku, sójovku, prolisovaný česnek, trochu zázvoru a med. Vše důkladně zamícháme a dáme na chvíli do ledničky, aby se smísili chutě.

Nyní si můžeme připravit kari rýži – propereme rýži, dokud neteče čirá voda. Poté dáme do hrnce a zalijeme vodou (do hrnce dávám dva hrnky vody na hrnek rýže). Rýži osolíme a dáme vařit. Jakmile se voda vaří, přidávám do rýže kari koření podle chuti.

Na pánvi rozpálíme kokosový olej nebo olivový olej a přidáme kuřecí kousky, které zalijeme naší hotovou marinádou. Pořádné mícháme, protože omáčka má tendenci se pálit.

Nakonec je potřeba si udělat fazolky. Rozpálíme máslo v menším hrnci a vhodíme do něj omyté fazolové lusky. Osolíme a podlijeme troškou vody, ale opravdu troškou, aby nám lusky ve vodě neplavaly.

Kuřecí kousky s Teryaki omáčkou jsou hotové. Dobrou chuť!

No a máme hotovo, stačí nabrat na talíř a užít si tu příjemnou chuť!

 

Foto

zázvor

kuřecí teryaki s fazolkami

Kuřecí prsa s Teriyaki a kari rýží

Sdílej

Napsat komentář