Zdravé domácí houstičky pro celou rodinu

domácí celozrnné houstičky

V dnešní době je rozhodně lepší si své pečivo tvořit v domácnosti sami. Nejenom, že víte, co jíte, ale zároveň si můžete pečivo upravit podle své chuti nebo podle chuti své rodiny. Vyzkoušejte můj recept na zdravé domácí houstičky!

Příběh receptu

Nemusím mít bezlepkovou dietu, ale od té doby, co kvůli operaci štítné žlázy musím jíst denně hormony, můj žaludek není tak odolný jako býval. Snažím se tedy lepek omezit. Ale zároveň mám ráda pečivo a nechci se ho vzdát.

Vznikl tak recept na zdravé domácí houstičky, které jsou rychlé, lahodné a hlavně s minimálním obsahem lepku.. Doufám, že vám budou chutnat tak jako mně a mému příteli. Bohužel nejsem schopná říct, jak dlouho pečivo vydrží čerstvé, protože u nás se po něm slehlo zem hned první den!

Zdravé domácí houstičky pro celou rodinu

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 10 minut • doba pečení: 25 minut • počet porcí: 10 ks

Ingredience

  • 2 hrnky celozrnné žitné mouky
  • 2 vaničky nízkotučného tvarohu
  • 2 veselá vejce + 1 žloutek na potření
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • trocha medu
  • špetka soli
  • špetka lněného semínka nebo máku

Postup

Všechny ingredience důkladně promícháme na hladké těsto bez hrudek. Následně uplácáme 10 stejně velkých bochánků a položíme je na pečící papír na plech.

Bochánky potřeme rozmíchaným žloutkem vajíčka a následně je posypeme lněným semínkem nebo mákem. Pečeme na 200 °C přibližně 25 minut. Necháme vychladnout a můžeme jíst. Dobrou chuť vám i celé vaší rodině!

Foto

Zdravé domácí houstičky

domácí houstičky

Sdílej
Bruneta v kuchyni
Ahoj, jsem Bruneta v kuchyni - baví mě nejenom vaření, ale i cestování.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *