Recept na kuřecí prsa s avokádem
| |

Recept na kuřecí prsa s avokádem a volským okem

Vyzkoušejte recept na kuřecí prsa s avokádem a volským okem. Avokádo jsem přidala do svého jídelníčku kvůli jeho skvělým účinkům na tělo. Snižuje „špatný cholesterol“ a naopak zvyšuje ten „dobrý“. Navíc dodává energii, zpevňuje kosti, zlepšuje paměť, pleť i náladu. A to se v tomto jarním období docela hodí, nemyslíte? Pokud si chcete o avokádu přečíst něco víc, tak mrkněte na můj článek Avokádo v kuchyni a rady, jak ho připravit.

Příběh receptu kuřecí prsa s avokádem

Když máte doma avokádo, které už pomalu ale jistě dozrává a nestíháte dělat žádnou pomazánku, co ho použít k obědu? Přítel miluje kuřecí maso snad na všechny způsoby a já jsem přemýšlela, jak ke kuřecímu prsíčku zakomponovat avokádo.

Nebylo to jednoduché, ale výsledek stál za to. Níže najdete recept na kuřecí prsa s avokádem a volským okem – tedy jeho třetí verzi, která se konečně povedla a chutnala skvěle.

Kuřecí prsa s avokádem a volským okem

Zdravá, rychlá a lahodná večeře nebo oběd z kuřecích prsou, avokáda a vajíček.
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy10 minuty
Čas vaření/pečení20 minuty
Čas celkem30 minuty
Počet porcí: 4 porce
Typ jídla: maso
Národní kuchyně: česká
Obtížnost: snadné
Speciální strava: bezlepkové
Příležitost: recepty pro každý den, romantická večeře, večer s přáteli

Ingredience

  • 4 ks kuřecí prsa
  • 1 ks avokádo
  • 1 panák bílé suché víno
  • 4 ks vejce
  • 1 ks červená cibule
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička jablečný ocet
  • máslo
  • sůl, (podle chuti)
  • pepř, (podle chuti)
vhodná příloha: hranolky, krokety, vařené brambory, šťouchané brambory nebo pečené brambory

Jak na to

  • Nejdříve si připravíme všechny ingredience, ať nás při vaření a smažení nic nezdržuje. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji nahrubo.
  • Avokádo nejdříve zbavíme stopky, pokud nějakou má. Potom jej nařízneme dokola a otočíme obě poloviny proti sobě. Takhle nám vzniknou dvě poloviny – jedna s peckou a druhá bez ní. Polovinu bez pecky odložte stranou a na polovinu s peckou si vezměte nůž. Tady v tomto bodě prosím opravdu opatrně, ať nejedete na pohotovost s avokádovou rukou! Nůž zasekněte do pecky a vyndejte ji lehkým otočením nože do strany. Dužinu z obou polovin vydlabejte lžicí a rozkrojte na proužky.
    jak oloupat avokádo
  • Trochu oleje nalijeme na pánev a začneme jej zahřívat. Mezitím si omyjeme kuřecí prsa a osušíme je lehce papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev. Osmažíme je z obou stran přibližně 3 minuty a poté k nim přidáme červenou cibuli a trochu másla. Necháme chvíli smažit.
  • Na pánev přilijeme jablečný ocet a trochu bílého vína, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud nebudou prsa hotová a zároveň se nám nevypaří alkohol z omáčky.
  • V poslední fázi odkryjeme pokličku a na kuřecí prsa dáme nakrájené avokádo, aby změklo. Poléváme výpekem z pánvičky a stáhneme plamen na minimum. Na druhé pánvičce si osmažíme volská oka.
  • Máme hotovo! Nyní jen stačí kuřecí prsa s avokádem naaranžovat na talíř společně s volským okem a cibulkou. Samozřejmě polijeme i vytvořenou omáčkou, aby bylo jídlo šťavnatější. Jako přílohu můžete použít hranolky, krokety, vařené brambory, šťouchané brambory nebo jejich pečenou variantu.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 162kcal | Sacharidy: 1g | Bílkoviny: 7g | Tuky: 15g | Nasycené mastné kyseliny: 7g | Cholesterol: 262mg | Vláknina: 0.02g | Cukr: 0.3g | Vápník: 33mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
fitness recepty, jídlo do krabičky, kuřecí prsa, neplýtváme jídlem, rychlé recepty do 30 minut, zdravé recepty

Kuřecí prsa s avokádem a volským okem

recepty z kuřecího masa

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • avokádo 🥑
  • trocha bílého vína
  • 4 vajíčka
  • 1 červená cibule
  • trocha oleje
  • 1 lžička jablečného octa
  • trocha másla
  • sůl, pepř

Postup

Nejdříve si připravíme všechny ingredience, ať nás při vaření a smažení nic nezdržuje. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na hrubo.

Avokádo nejdříve zbavíme stopky, pokud nějakou má. Potom jej nařízneme dokola a otočíme obě poloviny proti sobě. Takhle nám vzniknou dvě poloviny – jedna s peckou a druhá bez ní. Polovinu bez pecky odložte stranou a na polovinu s peckou si vezměte nůž. Tady v tomto bodě prosím opravdu opatrně, ať nejedete na pohotovost s avokádovou rukou! Nůž zasekněte do pecky a vyndejte ji lehkým otočením nože do strany. Dužinu z obou polovin vydlabejte lžicí a rozkrojte na proužky. 

Trochu oleje nalijeme na pánev a začneme jej zahřívat. Mezitím si omyjeme kuřecí prsa a osušíme je lehce papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev. Osmažíme je z obou stran přibližně 3 minuty a poté k nim přidáme červenou cibuli a trochu másla. Necháme chvíli smažit.

Na pánev přilijeme jablečný ocet a trochu bílého vína, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud nebudou prsa hotová a zároveň se nám nevypaří alkohol z omáčky. Mezitím si můžeme zpříjemnit čekání skleničkou vína. Když už je otevřené, tak přeci nebudeme plýtvat, že. 😊

V poslední fázi odkryjeme pokličku a na kuřecí prsa dáme nakrájené avokádo, aby změklo. Poléváme výpekem z pánvičky a stáhneme plamen na minimum. Na druhé pánvičce si osmažíme volská oka.

Máme hotovo! Nyní jen stačí kuřecí prsa s avokádem naaranžovat na talíř společně s volským okem a cibulkou. Samozřejmě polijeme i vytvořenou omáčkou, aby bylo jídlo šťavnatější. Jako přílohu můžete použít hranolky, krokety, vařené brambory, šťouchané brambory nebo jejich pečenou variantu.  

Podobné články

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu