Nepečené cukroví: fitness nepečené mandlové kuličky z mandlové mouky
Vánocce se blíží a vy nevíte co připravit na stůl? Klasické pečené cukroví už nestihnete, ale co vyzkoušet to napečené? Třeba fitness nepečené mandlové kuličky z mandlové mouky.
Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchý a rychlý recept na nepečené mandlové kuličky v čokoládě.
Potřebujete jen pár ingrediencí, půl hodiny vašeho času a poté pár hodin chlazení. Výsledek zaručen! A to nejenom u fitnessáků, ale také u milovníků sladkého. Garantuji vám, že tyhle nepečené mandlové kuličky z mandlové mouky na stole jako poslední rozhodně nezůstanou.
Hlavní složkou mandlových kuliček je mandlová mouka. Dále potřebujete med, trochu alkoholu (ideálně Amaretto nebo domácí ořechovici) a kvalitní čokoládu na vaření. Příprava mandlových koulí trvá přibližně 30 minut. Nepečené cukroví potřebuje odpočívat v ledničce.
Nebudu zdržovat, určitě už jste zvědaví na recept.
Fitness nepečené mandlové kuličky z mandlové mouky
Ingredience
- 2 klasické hrnky mandlová mouka
- 3 polévkové lžíce med
- 1 polévková lžíce Amaretto, (nebo ořechovka)
- 2 polévkové lžíce voda, (vlažná)
- 100 g čokoláda na vaření
- 1 čajová lžička kokosový olej
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
Jak na to
- Ve větší míse smíchejte všechny ingredience na kuličky. Těsto by mělo být lepivé a tvárné, aby z něj šli udělat kuličky. Z takto připraveného těsta můžete začít válet menší stejně velké kuličky.
- Počet kuliček závisí na vás (respektive na velikosti kuliček), ale z této dávky vám vyjde cca 30-35 mandlových kuliček. Jakmile budete mít hotové kuličky, vložte je alespoň na 1 hodinu do lednice.
- Než vyndáte kuličky z lednice, připravte si vodní lázeň. Rozpusťte v ní čokoládu s kokosovým olejem.
- Pak už jen stačí obalit kuličky v čokoládě a dát je zpět do lednice.
- Hotové mandlové kuličky můžete jíst po zatuhnutí čokolády, ale díky alkoholu vám vydrží i pár dní do Vánoc. Samozřejmě je potřeba uchovávat je v ledničce.
Poznámky
Nutriční hodnoty
Fitness nepečené mandlové kuličky z mandlové mouky
Na cca 30-35 menších mandlových kuliček potřebujete.
Ingredience:
- 2 klasické hrnky mandlové mouky
- 3 polévkové lžíce medu
- 1 polévková lžíce Amaretta nebo domácí ořechovky
- 2 polévkové lžíce vlažné vody
Ingredience na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- 1 čajová lžička kokosového oleje
Postup:
Do větší mísy si nasypte 2 hrnky mandlové mouky. Následně přidejte 2 lžíce vody a 3 lžíce medu. Na závěr přidejte lžíci ořechovky nebo amaretta. Já mám domácí ořechovku od kamarádky a je výborná. 😍
Tuto směs smíchejte ideálně rukama. Těsto by mělo být lepivé, aby vám z něj šli udělat kuličky. Z takto připraveného těsta můžete začít válet menší stejně velké kuličky.
Počet kuliček závisí na vás (respektive na velikosti kuliček), ale z této dávky vám vyjde cca 30-35 mandlových kuliček. Jakmile budete mít hotové kuličky, vložte je alespoň na 1 hodinu do lednice.
Velké finále se blíží. Po 1 hodině můžete rozpustit čokoládu s kokosovým olejem ve vodní lázni. Pak už jen stačí obalit kuličky v čokoládě a dát je zpět do lednice.
TIP Brunety: S polevou pracujte rychle, aby vám nezatuhla.
Hotové mandlové kuličky můžete jíst po zatuhnutí čokolády, ale díky alkoholu vám vydrží i pár dní do Vánoc. Samozřejmě je potřeba uchovávat je v ledničce.
2 Komentáře