nepčené lotusové kuličky ze salka
| |

Nepečené cukroví: jednoduché lotusové kuličky se salkem

Nepečené cukroví je velice oblíbené, hlavně těsně před Vánoci. Oblíbily si ho nejenom líné hospodyňky, ale i ty kterým přijde, že mají cukroví málo. A pokud vaše rodina tajně chodí ujídat napečené cukroví, rozhodně se vám pár kousků napečeného cukroví bude těsně před Vánoci hodit. Já vám dnes ukážu recept na jednoduché lotusové kuličky se salkem.

Nevím jak vy, ale já osobně miluji nepečené cukroví. Hlavně nepečené kuličky, protože na ně nepotřebujete žádné formičky a můžete je udělat na několik způsobů. Mohou být medovníkové, ořechové, rumové, kokosové, marcipánové, pistáciové, mandlové, kávové, kakaové nebo lotuskové. A právě lotuskové nepečené cukroví je hitem letošních Vánoc. Na nepečené kuličky z lotus sušenek najdete hooooodně receptů – a to jak v pečené, tak nepečené variantě. S moukou i bez ní. Ale já jsem vybrala recept, který mě nezklamal.

Lotusové kuličky se salkem jsou velice snadné na přípravu, takže je zvládne vytvořit každý. A potřebujete na ně pouze minimum ingrediencí. Osobně vyzkoušeno a skoro sežráno během těhotenských chutí. 🤭

Tak umýt ruce a jdeme na to, protože budeme matlat – hodně matlat.

Recept na jednoduché lotusové kuličky se salkem

recept na lotusové kuličky se salkem

Ingredience:

  • 250 g karamel. sušenek Lotus (mohou být i levnější Spekulatus z Lidlu)
  • 100 g másla
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/2 plechovky salka

Postup:
Balení lotus sušenek rozemelte najemno a dejte do větší mísy. Přibližně 5 polévkových lžic drobečků si dejte do menší misky stranou. Potřebujete je na obalování hotových kuliček.

Drobečky ve větší míse smíchejte se skořicí, rozpuštěným máslem a salkem. Dobře promíchejte, aby vznikla jednolitá hmota. Pokud vám míchání vařečkou nejde, nebojte se použít ruce. Směs musíte opravdu hodně promíchat, abyste ji mohli potom tvarovat do kuliček.

Aby se vám s těstem lépe pracovalo, dejte vytvořené těsto na cca 15-20 minut ztuhnout do ledničky. Sami uvidíte, že po vytažení z lednice má směs jinou konzistenci a trochu i barvu.

Z vychladlého těsta odebírejte malé kousky, ze kterých tvořte stejně velké kuličky. Hotové lotuskové kuličky rovnou obalujte v sušenkových drobečkách, které jste si dali stranou.

Takto připravené lotusové kuličky se salkem dejte do lednice na pár hodin ztuhnout. Já raději dala přes noc a byly vynikající!

Uchovávejte v ledničce až do podávání.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *