Nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce
Máte doma vaječný likér a honí vás mlsná? I dospěláci mohou mít chuť na něco sladkého. Připravila jsem pro vás nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce. Pozor, tento recept obsahuje alkohol, takže není vhodný pro děti, ale vás rozhodně ohromí!
Vaječný likér může být dobrota nejenom do těsta, ale i do dezertů a dortíků. Připravila jsem pro vás recept na nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce.
Příběh receptu
Měla jsem doma zbytek domácího vaječného likéru z Vánoc a přemýšlela jsem, co s ním. Upekla jsem bábovku z vaječňáku, ale i tak mi zbylo asi 300 ml. V ledničce jsem našla mascarpone, takže jsem se rozhodla zkusit vytvořit nějaký nepečený dezert do skleničky. Vznikla z toho dobrota pro dospěláky, kterou můžete servírovat k Valentýnu, k výročí nebo jen tak na chuť. Tady je recept na nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce.
Chutnal mně i mému manželovi, který sladké moc nemusí.
Nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce
Obtížnost: snadné • Počet porcí: 6 • Doba přípravy: 10 minut + chlazení v ledničce ideálně přes noc
Ingredience na krém:
- 250 g mascarpone
- 225 ml (15 polévkových lžic) vaječného likéru *
- 2 polévkové lžíce medu nebo čekankového sirupu
* Vaječný likér může být domácí, ale i kupovaný. Med nebo čekankový sirup odměřte podle sladkosti vaječného likéru.
Ingredience na ovocnou část:
- 400 g mražené ovoce (ideálně borůvky, jahody nebo lesní směs)
- med nebo čekankový sirup – podle kyselosti ovoce
Postup:
Do hrnce si dejte mražené ovoce, med nebo čekankový sirup a nechte povařit. Jakmile ovoce povolí a bude dostatečně sladké, nechte ovocný rozvar vychladnout.
Následně si připravte krém z vaječného likéru. Mascarpone, med (nebo čekankový sirup) a vaječný likér prošlehejte ruční metličkou nebo šlehačem do krému.
Do skleniček nebo plastových průhledných kelímků vrstvěte krém – ovocný rozvar – krém. Na závěr můžete přidat ovocný rozvar nebo ovoce na ozdobu.
Skleničky dejte do ledničky na pár hodin (ideálně přes noc), aby krém zatuhnul.
Doufám, že vám bude chutnat!