Nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce
|

Nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce

Máte doma vaječný likér a honí vás mlsná? I dospěláci mohou mít chuť na něco sladkého. Připravila jsem pro vás nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce. Pozor, tento recept obsahuje alkohol, takže není vhodný pro děti, ale vás rozhodně ohromí!

Vaječný likér může být dobrota nejenom do těsta, ale i do dezertů a dortíků. Připravila jsem pro vás recept na nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce.

Příběh receptu

Měla jsem doma zbytek domácího vaječného likéru z Vánoc a přemýšlela jsem, co s ním. Upekla jsem bábovku z vaječňáku, ale i tak mi zbylo asi 300 ml. V ledničce jsem našla mascarpone, takže jsem se rozhodla zkusit vytvořit nějaký nepečený dezert do skleničky. Vznikla z toho dobrota pro dospěláky, kterou můžete servírovat k Valentýnu, k výročí nebo jen tak na chuť. Tady je recept na nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce.

Chutnal mně i mému manželovi, který sladké moc nemusí.

Nepečený dezert z vaječného likéru a ovoce

Obtížnost: snadné • Počet porcí: 6 • Doba přípravy: 10 minut + chlazení v ledničce ideálně přes noc

recepty z vaječného likéru

Ingredience na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 225 ml (15 polévkových lžic) vaječného likéru *
  • 2 polévkové lžíce medu nebo čekankového sirupu

* Vaječný likér může být domácí, ale i kupovaný. Med nebo čekankový sirup odměřte podle sladkosti vaječného likéru.

Ingredience na ovocnou část:

  • 400 g mražené ovoce (ideálně borůvky, jahody nebo lesní směs)
  • med nebo čekankový sirup – podle kyselosti ovoce

Postup:

Do hrnce si dejte mražené ovoce, med nebo čekankový sirup a nechte povařit. Jakmile ovoce povolí a bude dostatečně sladké, nechte ovocný rozvar vychladnout.

Následně si připravte krém z vaječného likéru. Mascarpone, med (nebo čekankový sirup) a vaječný likér prošlehejte ruční metličkou nebo šlehačem do krému.

Do skleniček nebo plastových průhledných kelímků vrstvěte krém – ovocný rozvar – krém. Na závěr můžete přidat ovocný rozvar nebo ovoce na ozdobu.

Skleničky dejte do ledničky na pár hodin (ideálně přes noc), aby krém zatuhnul.

Doufám, že vám bude chutnat!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *