Kuřecí prsa s nádechem orientu a kari rýží

Poslední dobou jsem si oblíbila asijskou kuchyni. Nejenom pro její mix chutí, ale také pro její bezlepkovou a bezlaktózovou formu. Dnešní mňamka obsahuje tři hlavní ingredience – kuřecí maso, kari rýži a fazolové lusky. Vyzkoušejte kuřecí prsa s nádechem orientu.

Kuřecí prsa s nádechem orientu si zamiloval můj přítel. Jakmile jsem je jednou udělala, nebylo zbytí a musela jsem je dělat častěji. Základem omáčky je kombinace koření, sójové a Teriyaki omáčky. Ta je doplněna o kari rýži, protože tu mají chlapi rádi, a fazolové lusky na másle. Díky kuřecímu masu jsou zastoupeny bílkoviny, sacharidy díky rýži a máme tu i nějakou zeleninu v podobě fazolových lusků.

Příběh receptu

V minulém článku jsem vám ukázala recept na kari rýži. Doufám, že už jste ji stihli vyzkoušet. A pokud ne, zkuste ji s dnešním receptem – třeba k sobotnímu obědu.

Kuřecí maso je v každé nevegetariánské kuchyni snad klasikou. Kromě řízku většinou kuřecí prsa zkoušíme na přírodno s různým kořením nebo je krájíme na nudličky do různých omáček. Kuře se dá udělat prostě na spousty způsobů, ale já si pro vás dnes připravila svou oblíbenou variantu inspirovanou japonskou kuchyní.

Jako přílohu můžete zvolit v podstatě cokoliv od rýže až po brambory. Ale rýže se k této mňamce hodí nejvíce. Fazolové lusky jsem do receptu přidala, abych měla já i přítel dostatečné množství zeleniny.

Kuřecí prsa s nádechem orientu a kari rýží

Lahodná, šťavnatá a úžasná kuřecí prsa s nádechem orientu.
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy10 minuty
Čas vaření/pečení20 minuty
Čas celkem30 minuty
Počet porcí: 2 porce
Chod: hlavní jídla
Typ jídla: maso
Národní kuchyně: orientální
Obtížnost: snadné
Speciální strava: bezlaktózové, bezlepkové
Příležitost: recepty pro každý den

Ingredience

  • 2 ks kuřecí prsa
  • 4-6 lžic Teriyaki omáčka
  • 3 lžíce sójová omáčka
  • 2 lžíce med
  • 2 stroužky česnek
  • fazolové lusky
  • voda
  • máslo
  • kokosový olej
  • sezamová semínka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • lžička zázvor

Jak na to

  • Nejdříve si důkladně omyjte kuřecí prsa a nakrájejte je na menší kousky. Maso následně osolte, opepřete a nechte odpočívat.
  • Mezitím si připravte marinádu. Do misky si přidejte teriyaki omáčku, sójovku, prolisovaný česnek, trochu zázvoru a med. Vše důkladně zamíchejte a dejte na chvíli do ledničky, aby se smísili chutě.
  • Nyní si můžete připravit kari rýži – properte rýži, dokud neteče čirá voda. Poté ji dejte do hrnce a zalijte vodou (do hrnce dávám dva hrnky vody na hrnek rýže). Rýži osolte a dejte vařit. Jakmile se voda vaří, přidejte do rýže kari koření podle chuti. Pokud doma máte rýžovar, klidně ho použijte. Rýže bude perfektní.
    kari rýže
  • Na pánvi rozpalte kokosový olej nebo olivový olej a přidejte kuřecí kousky, které zalijte naší hotovou marinádou. Pořádné promíchejte, protože omáčka má tendenci se pálit.
  • Nakonec je potřeba připravit fazolky. Rozpalte máslo v menším hrnci a vhoďte do něj omyté fazolové lusky. Osolte a podlijte troškou vody, ale opravdu troškou, aby nám lusky ve vodě neplavaly.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 404kcal | Sacharidy: 7g | Bílkoviny: 1g | Tuky: 42g | Nasycené mastné kyseliny: 24g | Cholesterol: 121mg | Vláknina: 0.03g | Cukr: 7g | Vápník: 16mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
kuřecí prsa, rychlé recepty do 30 minut

Kuřecí prsa s s nádechem orientu a kari rýží

obtížnost: snadné • počet porcí: 2 • doba přípravy: 30 minut

Ingredience na kuřecí prsa s nádechem orientu

  • 2 kuřecí prsa
  • 4-6 lžic Teriyaki omáčky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 stroužky česneku
  • fazolové lusky
  • trocha vody
  • máslo
  • kokosový olej či olivový olej
  • sezamová semínka
  • sůl, pepř, zázvor

Postup

Nejdříve si důkladně omyjte kuřecí prsa a nakrájejte je na menší kousky. Maso následně osolte, opepřete a nechte odpočívat.

Mezitím si připravte marinádu. Do misky si přidejte teriyaki omáčku, sójovku, prolisovaný česnek, trochu zázvoru a med. Vše důkladně zamíchejte a dejte na chvíli do ledničky, aby se smísili chutě.

Nyní si můžete připravit kari rýži – properte rýži, dokud neteče čirá voda. Poté ji dejte do hrnce a zalijte vodou (do hrnce dávám dva hrnky vody na hrnek rýže). Rýži osolte a dejte vařit. Jakmile se voda vaří, přidejte do rýže kari koření podle chuti.

Pokud doma máte rýžovar, klidně ho použijte. Rýže bude perfektní.

 

Na pánvi rozpalte kokosový olej nebo olivový olej a přidejte kuřecí kousky, které zalijte naší hotovou marinádou. Pořádné promíchejte, protože omáčka má tendenci se pálit.

Nakonec je potřeba připravit fazolky. Rozpalte máslo v menším hrnci a vhoďte do něj omyté fazolové lusky. Osolte a podlijte troškou vody, ale opravdu troškou, aby nám lusky ve vodě neplavaly.

No a máme hotovo, stačí nabrat na talíř a užít si tu příjemnou chuť!

Podobné články

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu