Obědy,  RECEPTY

Recept na kuřecí prsa s nádechem orientu a kari rýží

Poslední dobou jsem si oblíbila asijskou kuchyni. Nejenom pro její mix chutí, ale také pro její bezlepkovou a bezlaktózovou formu. Dnešní mňamka obsahuje tři hlavní ingredience – kuřecí maso, kari rýži a fazolové lusky. Vyzkoušejte kuřecí prsa s nádechem orientu.

 

Kuřecí prsa s nádechem orientu si zamiloval můj přítel. Jakmile jsem je jednou udělala, nebylo zbytí a musela jsem je dělat častěji. Základem omáčky je kombinace koření, sójové a Teriyaki omáčky. Ta je doplněna o kari rýži, protože tu mají chlapi rádi, a fazolové lusky na másle. Díky kuřecímu masu jsou zastoupeny bílkoviny, sacharidy díky rýži a máme tu i nějakou zeleninu v podobě fazolových lusků.

 

Příběh receptu

V minulém článku jsem vám ukázala recept na kari rýži. Doufám, že už jste ji stihli vyzkoušet. A pokud ne, zkuste ji s dnešním receptem – třeba k sobotnímu obědu.

 

Kuřecí maso je v každé nevegetariánské kuchyni snad klasikou. Kromě řízku většinou kuřecí prsa zkoušíme na přírodno s různým kořením nebo je krájíme na nudličky do různých omáček. Kuře se dá udělat prostě na spousty způsobů, ale já si pro vás dnes připravila svou oblíbenou variantu inspirovanou japonskou kuchyní.

 

Jako přílohu můžete zvolit v podstatě cokoliv od rýže až po brambory. Ale rýže se k této mňamce hodí nejvíce. Fazolové lusky jsem do receptu přidala, abych měla já i přítel dostatečné množství zeleniny.

 

Kuřecí prsa s s nádechem orientu a kari rýží

obtížnost: snadné • počet porcí: 2 • doba přípravy: 30 minut

 

 

Ingredience na kuřecí prsa s nádechem orientu

  • 2 kuřecí prsa
  • 4-6 lžic Teriyaki omáčky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 stroužky česneku
  • fazolové lusky
  • trocha vody
  • máslo
  • kokosový olej či olivový olej
  • sezamová semínka
  • sůl, pepř, zázvor

 

Postup

 

Nejdříve si důkladně omyjte kuřecí prsa a nakrájejte je na menší kousky. Maso následně osolte, opepřete a nechte odpočívat.

 

Mezitím si připravte marinádu. Do misky si přidejte teriyaki omáčku, sójovku, prolisovaný česnek, trochu zázvoru a med. Vše důkladně zamíchejte a dejte na chvíli do ledničky, aby se smísili chutě.

 

Nyní si můžete připravit kari rýži – properte rýži, dokud neteče čirá voda. Poté ji dejte do hrnce a zalijte vodou (do hrnce dávám dva hrnky vody na hrnek rýže). Rýži osolte a dejte vařit. Jakmile se voda vaří, přidejte do rýže kari koření podle chuti.

 

Na pánvi rozpalte kokosový olej nebo olivový olej a přidejte kuřecí kousky, které zalijte naší hotovou marinádou. Pořádné promíchejte, protože omáčka má tendenci se pálit.

 

Nakonec je potřeba připravit fazolky. Rozpalte máslo v menším hrnci a vhoďte do něj omyté fazolové lusky. Osolte a podlijte troškou vody, ale opravdu troškou, aby nám lusky ve vodě neplavaly.

 

No a máme hotovo, stačí nabrat na talíř a užít si tu příjemnou chuť!

Jsem milovnice dobrého jídla a pití. Ve volném čase ráda vařím, vytvářím recepty, tvořím a užívám si života. Vím, že nikdo není dokonalý, ale věřím, že každý může být šťastný.

Komentáře

Komentujte

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

error: Pozor: Obsah je chráněn proti zneužití