banánové lívanečky bez mouky
| |

Recept na banánové lívanečky bez mouky

Hledáte zdravější verzi sladké snídaně? Vyzkoušejte můj oblíbený recept na banánové lívanečky bez mouky, které vám zpříjemní den.


Příběh receptu – banánové lívanečky bez mouky

Miluji sladké snídaně a neumím si bez nich představit svůj začátek dne. Klasické palačinky mohou být pro někoho docela těžké nebo nezdravé. A ovesné kaše vám za chvíli mohou lézt i ušima. Prostě se rychle přejí, pokud je jíte každý den. Ale vyzkoušela jsem banánové lívance bez mouky, které mě doslova nadchly. A nejenom mě, ale i mého snoubence.

Jíte stravu bez lepku záměrně? Nebo jen chcete omezit konzumaci lepku? V obou případech jste tu správně! Ovesné lívanečky z banánů jsou pro vás ideální volbou. Jsou snadné na přípravu, rychle usmažené a hlavně lahodné.

Banánové lívanečky bez mouky

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 5 minut • doba smažení: cca 10 minut • počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • vejce
  • 1 malý banán
  • 1 polévková lžíce bezlepkových vloček
  • špetka skořice
  • ideálně kokosový olej na potření pánve (pokud nemáte nepřilnavou pánev)

Zdobení: ovoce, jogurt, tvaroh, šlehačka (pro nefitness verzi).

Postup – banánové lívanečky bez mouky

Ovesné vločky můžete rozmixovat na prášek, ale já je nechávám v celku, protože jsou lívanečky křupavější a přijde mi, že lépe drží tvar. Připravila jsem si všechny ingredience. Banán jsem rozmačkala v misce a přidala jsem k němu zbytek ingrediencí kromě kokosového oleje.

Na rozpálenou pánev jsem nalila trošku kokosového oleje a nalila jsem vždycky trochu vytvořeného těsta. Opekla jsem banánové lívanečky z obou stran dozlatova. Stačili mi k tomu 2 minuty z každé strany, ale záleží na stupni smažení i na kvalitě pánve.

Banánové lívance bez mouky jsem ozdobila čerstvými jahodami, ale dělám i jiné verze, kde přidám 1 lžíci bílého jogurtu nebo tvarohu. Pokud máte raději sladší lívance, můžete je ochutit medem, javorovým sirupem nebo čekankovým sirupem.

banánové lívanečky bez mouky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *