banánové lívanečky bez mouky
| |

Recept na banánové lívanečky bez mouky

Hledáte zdravější verzi sladké snídaně? Vyzkoušejte můj oblíbený recept na banánové lívanečky bez mouky, které vám zpříjemní den.

Příběh receptu – banánové lívanečky bez mouky

Miluji sladké snídaně a neumím si bez nich představit svůj začátek dne. Klasické palačinky mohou být pro někoho docela těžké nebo nezdravé. A ovesné kaše vám za chvíli mohou lézt i ušima. Prostě se rychle přejí, pokud je jíte každý den. Ale vyzkoušela jsem banánové lívance bez mouky, které mě doslova nadchly. A nejenom mě, ale i mého manžela.

Jíte stravu bez lepku záměrně? Nebo jen chcete omezit konzumaci lepku? V obou případech jste tu správně! Ovesné lívanečky z banánů jsou pro vás ideální volbou. Jsou snadné na přípravu, rychle usmažené a hlavně lahodné.

Banánové lívanečky bez mouky

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 5 minut • doba smažení: cca 10 minut • počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • vejce
  • 1 malý banán
  • 1 polévková lžíce bezlepkových vloček
  • špetka skořice
  • ideálně kokosový olej na potření pánve (pokud nemáte nepřilnavou pánev)

Zdobení: ovoce, jogurt, tvaroh, šlehačka (pro nefitness verzi).

Postup – banánové lívanečky bez mouky

Ovesné vločky můžete rozmixovat na prášek, ale já je nechávám v celku, protože jsou lívanečky křupavější a přijde mi, že lépe drží tvar. Připravila jsem si všechny ingredience. Banán jsem rozmačkala v misce a přidala jsem k němu zbytek ingrediencí kromě kokosového oleje.

Na rozpálenou pánev jsem nalila trošku kokosového oleje a nalila jsem vždycky trochu vytvořeného těsta. Opekla jsem banánové lívanečky z obou stran dozlatova. Stačili mi k tomu 2 minuty z každé strany, ale záleží na stupni smažení i na kvalitě pánve.

Banánové lívance bez mouky jsem ozdobila čerstvými jahodami, ale dělám i jiné verze, kde přidám 1 lžíci bílého jogurtu nebo tvarohu. Pokud máte raději sladší lívance, můžete je ochutit medem, javorovým sirupem nebo čekankovým sirupem.

banánové lívanečky bez mouky

Banánové lívanečky bez mouky

Zdravá a lahodná snídaně ve fitness podobě. A bez mouky!
Ještě nikdo nehodnotil
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení10 minuty
Čas celkem15 minuty
Počet porcí: 1 porce
Chod: snídaně a brunch, svačiny
Typ jídla: bez masa, palačinky a lívance
Národní kuchyně: americká
Obtížnost: snadné
Speciální strava: bezlaktózové, bezlepkové
Příležitost: na cesty, narozeniny, recepty pro každý den

Ingredience

  • 1 polévková lžíce ovesné vločky, (bezlepkové)
  • 1 ks vejce
  • špetka skořice
  • 1 ks banán
  • čekankový sirup, (podle chuti)
na potření pánve: olej, máslo, Ghee
    servírování: ovoce, jogurt, tvaroh, javorový sirup, med, topping

      Kuchyňské vybavení (může se hodit)

      Jak na to

      • Do misky rozkvedlejte banán a přidejte všechny ostatní ingredience.
      • Připravené těsto smažte z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi, případně na oleji, másle nebo na Ghee.
      • Hotové banánové lívanečky můžete podle chuti podávat s ovocem, javorovým sirupem, tvarohem nebo s jogurtem.

      Nutriční hodnoty

      Kalorie: 22kcal | Sacharidy: 2g | Bílkoviny: 0.3g | Tuky: 0.2g | Nasycené mastné kyseliny: 0.04g | Cholesterol: 4mg | Vláknina: 7g | Cukr: 1g | Vápník: 1mg
      Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
      fitness recepty, jídlo do krabičky, rychlé recepty do 30 minut, zdravé mlsání, zdravé recepty

      Podobné články

      Napsat komentář

      Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

      Hodnocení receptu