Recept na banánové lívanečky bez mouky
Hledáte zdravější verzi sladké snídaně? Vyzkoušejte můj oblíbený recept na banánové lívanečky bez mouky, které vám zpříjemní den.
Příběh receptu – banánové lívanečky bez mouky
Miluji sladké snídaně a neumím si bez nich představit svůj začátek dne. Klasické palačinky mohou být pro někoho docela těžké nebo nezdravé. A ovesné kaše vám za chvíli mohou lézt i ušima. Prostě se rychle přejí, pokud je jíte každý den. Ale vyzkoušela jsem banánové lívance bez mouky, které mě doslova nadchly. A nejenom mě, ale i mého manžela.
Jíte stravu bez lepku záměrně? Nebo jen chcete omezit konzumaci lepku? V obou případech jste tu správně! Ovesné lívanečky z banánů jsou pro vás ideální volbou. Jsou snadné na přípravu, rychle usmažené a hlavně lahodné.
Banánové lívanečky bez mouky
obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 5 minut • doba smažení: cca 10 minut • počet porcí: 1 porce
Ingredience
- vejce
- 1 malý banán
- 1 polévková lžíce bezlepkových vloček
- špetka skořice
- ideálně kokosový olej na potření pánve (pokud nemáte nepřilnavou pánev)
Zdobení: ovoce, jogurt, tvaroh, šlehačka (pro nefitness verzi).
Postup – banánové lívanečky bez mouky
Ovesné vločky můžete rozmixovat na prášek, ale já je nechávám v celku, protože jsou lívanečky křupavější a přijde mi, že lépe drží tvar. Připravila jsem si všechny ingredience. Banán jsem rozmačkala v misce a přidala jsem k němu zbytek ingrediencí kromě kokosového oleje.
Na rozpálenou pánev jsem nalila trošku kokosového oleje a nalila jsem vždycky trochu vytvořeného těsta. Opekla jsem banánové lívanečky z obou stran dozlatova. Stačili mi k tomu 2 minuty z každé strany, ale záleží na stupni smažení i na kvalitě pánve.
Banánové lívance bez mouky jsem ozdobila čerstvými jahodami, ale dělám i jiné verze, kde přidám 1 lžíci bílého jogurtu nebo tvarohu. Pokud máte raději sladší lívance, můžete je ochutit medem, javorovým sirupem nebo čekankovým sirupem.
Banánové lívanečky bez mouky
Ingredience
- 1 polévková lžíce ovesné vločky, (bezlepkové)
- 1 ks vejce
- špetka skořice
- 1 ks banán
- čekankový sirup, (podle chuti)
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
Jak na to
- Do misky rozkvedlejte banán a přidejte všechny ostatní ingredience.
- Připravené těsto smažte z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi, případně na oleji, másle nebo na Ghee.
- Hotové banánové lívanečky můžete podle chuti podávat s ovocem, javorovým sirupem, tvarohem nebo s jogurtem.