Recept na česnekovou pomazánku s jogurtem a bazalkou
Tenhle recept na česnekovou pomazánku s jogurtem a bylinkami není pro upíry. Dneska si ukážeme výbornou česnekovou pomazánku s bazalkou. Rozhodně nezůstane dlouho na chlebíčkách ani jednohubkách, takže pozor, česnek ze spíže a jdeme na to!
Jak vznikl recept na česnekovou pomazánku s bazalkou?
Příběh receptu
Znáte to – čekáte návštěvu, a nevíte, co připravit. Jednohubky s česnekovou pomazánkou jsou klasika, která nikdy nezklame. To jsem si říkala taky, když jsem čekala hosty v našem „studentském bytě“. Nemám ráda stereotyp, takže jsem přemýšlela, jak tuto pomazánku udělat trochu jinak.
Napadlo mě přidat do ní trochu bazalky – nejenom pro její nádhernou vůni, ale také pro její barvu a svěží chuť. Vznikla z toho česneková pomazánka, po které se slehla zem.
Chcete být hvězdou večírku? Tedy, až situace dovolí. Tady je recept.
Česneková pomazánka s jogurtem a bazalkou
Ingredience
- 1 balení pomazánkové máslo, (bez příchuti)
- 3-5 stroužků česnek
- 2 lžíce bílý jogurt, (řeckého typu)
- 20 g sýr Eidam 30%
- sůl, (podle chuti)
- pepř, (podle chuti)
- bazalka, (podle chuti)
Jak na to
- Nejdříve si připravíme všechny ingredience - nastrouháme si sýr a očistíme česnek od jeho slupky.
- Následně si do misky vyklepneme pomazánkové máslo bez příchuti, posypeme jej strouhaným sýrem, přidáme 2 lžíce bílého jogurtu a přidáme prolisovaný česnek.
- Vše důkladně zamícháme, aby se nám ingredience pěkně spojily a poté dochutíme solí, pepřem a sušenou bazalkou podle chuti.
Poznámky
Nutriční hodnoty
Recept na česnekovou pomazánku s bazalkou
Obtížnost: snadné • Doba přípravy: 5 minut
Ingredience
- 1 balení pomazánkového másla bez příchuti
- 3-5 stroužků česneku
- 2 lžíce bílého jogurtu řeckého typu
- 20 g Eidam sýra s 30% tuku
- sůl, pepř, sušená bazalka
Recept na česnekovou pomazánku – postup
Nejdříve si připravíme všechny ingredience – nastrouháme si sýr a očistíme česnek od jeho slupky.
Následně si do misky vyklepneme pomazánkové máslo bez příchuti, posypeme jej strouhaným sýrem, přidáme 2 lžíce bílého jogurtu a přidáme prolisovaný česnek.
Vše důkladně zamícháme, aby se nám ingredience pěkně spojily a poté dochutíme solí, pepřem a sušenou bazalkou podle chuti. Pokud se vám zdá pomazánka „ne moc česneková“, můžete přidat další stroužek česneku. Počet stroužků česneku je orientační, protože každý česnek má jiné grády. A navíc každému chutná česnek jinak. Já mám ráda jeho vůni a štiplavost, ale pro přítele dělám speciální porci, která by zabila upíry v okolí 100 km.
Já dávám takto připravenou směs ještě na minimálně hodinu do ledničky, aby se více rozvinula vůně a chuť.
Česnekovou pomazánku můžete podávat na jednohubkách, na chlebíčcích nebo jako dip k zelenině nebo smaženým dobrotám. A jaký je váš osvědčený recept na česnekovou pomazánku?