podzimní dýňové sušenky
| | |

Recept na dýňové sušenky hotové za 20 minut a bez lepku

Milujete dýni a nevíte, co z ní vytvořit? Podívejte se na jednoduchý recept na dýňové sušenky, které zvládnete za 20 minut! Úspěch zaručen u milovníků sladkého i zdravého. 😉

Letos se té dýně urodilo poněkud víc než obvykle, takže se na nás sypala ze všech stran. Jak už víte, miluji dýňovou polévku, která zaručeně patří k podzimu. Ale ta se nedá jíst pořád, že? Proto jsem vymýšlela, jak ji zakomponovat do dalších pečených i nepečených dobrot. Vznikla série receptů, o které se s vámi ráda podělím.

Jedním z nich je recept na dýňové sušenky, které vám zaberou pouze 20 minut vašeho času, a to včetně pečení v troubě. Navíc jsou bez lepku, takže si je mohou dopřát i milovníci bezlepkových pokrmů. Když navíc použijete zdravou verzi, máte o fitness svačinku postaráno! 😉

Recept na dýňové sušenky

obtížnost: snadné • počet porcí: 12-15 sušenek (podle velikosti) • doba přípravy: 5 minut + 15 min. pečení

dýňové cookies

Ingredience:

  • 1 vejce
  • 35 g másla
  • 30 g třtinového cukru
  • 135 g špaldové bezlepkové mouky
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 60 g domácího dýňového pyré (klikni pro recept)
  • na obalení můžete použít: moučkový cukr nebo erythritol (zdravější verze)

Postup:

Všechny ingredience si nejdříve vytáhněte z ledničky i ze špajzu, aby měly všechny pokojovou teplotu. Bude vám s nimi lépe pracovat.

Vyšlehejte si vejce s třtinovým cukrem a změklým máslem do žluté pěny. Jakmile se všechny ingredience spojí a budete mít připravenou pěnu, přidejte do ní prosetou špaldovou mouku, kypřicí prášek, špetku soli a skořici. Přidejte i domácí dýňové pyré. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí v jednolité těsto. Nechte těsto chvilku odpočinout v ledničce, bude se vám s ním lépe pracovat.

Tip Brunety: Já používám kuchyňského robota, takže je veškerá příprava těsta jednodušší, ale určitě můžete vzít do ruky vařečku nebo si pomoct šlehačem.

Mezitím si předehřejte troubu na 175 stupňů. Na plech si dejte pečicí papír.

Hotové těsto tvarujte do menších stejně velkých kuliček. Všechny kuličky obalte v moučkovém cukru nebo v erythritolu pro zdravější verzi a následně je na plechu trochu zmáčkněte, aby vám vytvořily placičky (sušenky). Nebojte, při pečení díky kypřicímu prášku ještě trochu nabydou na objemu.

Takto připravené sušenky můžete dát péct na cca 15 minut do trouby. Po upečení je dejte vychladnout.

Chutnají skvěle ke kávě, k dýňovému cappuccinu nebo jen tak. Můžete si je dát třeba k snídani nebo jako fitness svačinku.

podzimní dýňové sušenky bez lepku

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *