dýňové vafle podle brunety v kuchyni
| | |

Dýňové vafle – 2 verze

Dýňový speciál nekončí! Podívejte se, co dalšího můžete udělat z dýně. Samozřejmě na sladko. Třeba jako snídani nebo svačinku. Jo a mám tu verzi s klasickou moukou, tak i se špaldovou. Tady je Recept na dýňové vafle.

recept na domácí dýňové pyréJá vím, zase dýně. Ale k podzimu dýně prostě patří. A navíc, pokud jste zkoušeli můj recept na domácí dýňové pyré, které vydrží v ledničce 3-5 dní, tak ho potřebujete nějak spotřebovat. Dnes si ukážeme recept na dýňové vafle, které voní jako dýně, mají barvu jako dýně a chutnají naprosto božsky!

Mám ráda sladké snídaně. Nic nenakopne můj den tak jako sladká snídaně v kombinaci s dobrou kávou. A o víkendu si to díky dostatku času vychutnávám ještě víc. Když jsem měla doma připravené 2 sklenice domácího dýňového pyré se skořicí, přemýšlela jsem, na co to ještě využít. A napadlo mě, že kromě vaflí, už jsem zkusila vše. Takže jsem připravila po zdárných i méně zdárných pokusech ověřený recept na dýňové vafle. Chutnají skvěle!

Podzimní dýňové vafle

Recept na dýňové vafle ze špaldové mouky

Dýňové vafle ze špaldové mouky

Lahodné dýňové vafle ze špaldové mouky pro milovníky sladkých snídaní i pro fitness nadšence.
5 od 2 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení15 minuty
Čas celkem20 minuty
Počet porcí: 8 vaflí
Chod: snídaně a brunch, svačiny
Typ jídla: bez masa, sladká jídla, vafle
Národní kuchyně: belgická, francouzská
Obtížnost: snadné
Speciální strava: pro děti od 1 roku
Příležitost: na cesty, recepty pro každý den, redukce váhy

Ingredience

  • 90 ml mléko
  • 90 g bílý jogurt, já používám krémový jogurt s 3,9 % tuku od Pilosu
  • 90 g domácí dýňové pyré
  • 2 ks vejce
  • 1 polévková lžíce čekankový sirup
  • 200 g špaldová mouka
  • 2 čajové lžičky kypřicí prášek
  • 1 čajová lžička perníkové koření
  • 1 špetka sůl

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

Jak na to

  • Nejdříve si smícháme "mokré" ingredience - mléko, jogurt, dýňové pyré, vejce a sirup.
  • Poté přisypeme všechny ostatní ingredience (mouku, kypřicí prášek, perníkové koření a sůl). Vše důkladně promícháme, aby v těstu nebyly hrudky od mouky nebo vajíček. Těsto by mělo být hutné, aby ve vaflovači neteklo.
  • Pak už jenom stačí zapnout vaflovač a postupně opékat těsto do krásných vaflí. Já většinou peču cca 2-3 minuty, ale každý vaflovač má jiný výkon. Proto je potřeba vyzkoušet, jak dlouho to trvá.
    Podzimní dýňové vafle
  • Podávat můžete s bílým jogurtem a čekankovým sirupem, ovocem, medem, javorovým sirupem, rozvarem z mraženého ovoce, s čerstvým ovocem nebo jen tak.
    nejlepší vafle z dýně

Poznámky

TIP Brunety: Dýňové vafle jsou ideální snídaní i do práce. Když je dělám, připravím rovnou víc vaflí a dám si je i druhý den. Stačí je nechat vychladnout, dát do krabičky, ozdobit ovocem, jogurtem, tvarohem nebo dalšími ingrediencemi podle chuti. Jsou výborné teplé i studené. 😉

Nutriční hodnoty

Porce: 1ks | Kalorie: 141kcal | Sacharidy: 23g | Bílkoviny: 6g | Tuky: 3g | Nasycené mastné kyseliny: 1g | Cholesterol: 59mg | Vláknina: 4g | Cukr: 2g | Vápník: 44mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dětské recepty, dýňová sezóna, fitness recepty, jídlo do krabičky, rychlé recepty do 30 minut, zdravé mlsání, zdravé recepty

Recept na dýňové vafle s medem

Dýňové vafle s medem

Lahodné dýňové vafle pro milovníky sladkých snídaní!
5 od 2 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení15 minuty
Čas celkem20 minuty
Počet porcí: 8 vaflí
Chod: snídaně a brunch, svačiny
Typ jídla: bez masa, sladká jídla, vafle
Národní kuchyně: belgická, francouzská
Obtížnost: snadné
Příležitost: na cesty, recepty pro každý den, redukce váhy

Ingredience

  • 90 ml mléko
  • 90 g bílý jogurt, já používám krémový jogurt s 3,9 % tuku od Pilosu
  • 90 g domácí dýňové pyré
  • 2 ks vejce
  • 1 polévková lžíce med
  • 200 g hladká mouka, pšeničná
  • 2 čajové lžičky kypřicí prášek
  • 1 čajová lžička perníkové koření
  • 1 špetka sůl

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

Jak na to

  • Nejdříve si smícháme "mokré" ingredience - mléko, jogurt, dýňové pyré, vejce a med.
  • Poté přisypeme všechny ostatní ingredience (mouku, kypřicí prášek, perníkové koření a sůl). Vše důkladně promícháme, aby v těstu nebyly hrudky od mouky nebo vajíček. Těsto by mělo být hutné, aby ve vaflovači neteklo.
  • Pak už jenom stačí zapnout vaflovač a postupně opékat těsto do krásných vaflí. Já většinou peču cca 2-3 minuty, ale každý vaflovač má jiný výkon. Proto je potřeba vyzkoušet, jak dlouho to trvá.
    Podzimní dýňové vafle
  • Podávat můžete s bílým jogurtem a čekankovým sirupem, ovocem, medem, javorovým sirupem, rozvarem z mraženého ovoce, s čerstvým ovocem nebo jen tak.
    nejlepší vafle z dýně

Poznámky

TIP Brunety: Dýňové vafle jsou ideální snídaní i do práce. Když je dělám, připravím rovnou víc vaflí a dám si je i druhý den. Stačí je nechat vychladnout, dát do krabičky, ozdobit ovocem, jogurtem, tvarohem nebo dalšími ingrediencemi podle chuti. Jsou výborné teplé i studené. 😉

Nutriční hodnoty

Porce: 1ks | Kalorie: 148kcal | Sacharidy: 25g | Bílkoviny: 5g | Tuky: 2g | Nasycené mastné kyseliny: 1g | Cholesterol: 59mg | Vláknina: 1g | Cukr: 5g | Vápník: 49mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dýňová sezóna, fitness recepty, jídlo do krabičky, rychlé recepty do 30 minut

Čím zdobit?

To záleží jenom a jenom na vás. Výborné jsou s čerstvým ovocem, s rozvarem z mraženého ovoce, ale taky třeba jenom s tvarohem nebo bílým jogurtem. Hodí se k nim čokoládový topping, karamel, med, čekankový sirup, rozpuštěná čokoláda a tak. Záleží, jestli chcete zdravější variantu nebo prasárnu. A také, na kolik máte nastavený svůj denní příjem kalorií.

nejlepší vafle z dýně

Do práce i na cesty

Tahle dobrota je skvělá nejenom na domácí snídaně, ale hodí se i jako svačina na cesty nebo do práce. Vafle jsou totiž skvělé i studené.

dýňové vafle do krabičky

Krásné podzimní dny a dobrou chuť.

Podobné články

3 Komentáře

  1. Dobrý den, recepty mate krásné, ale mate chybu v receptu Dýňové vafle bez lepku. Uvádíte špaldovou bezlepkovou mouku, ta ale bezlepková není.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu