dýňové mug cake
| | |

Recept na podzimní dýňový mug cake bez lepku

Je tu zase podzim, který nás láká svými dobrotami. Třeba těmi z Hokaido dýně! Tady je recept na podzimní dýňový mug cake bez lepku.

Miluju mug cake a ještě víc podzimní dýňový mug cake, které voní skořicí a muškátovým oříškem !

Co je mug cake, neboli hrníčková buchta?

Proč mug cake? Je to z anglického „mug“ (hrnek) a „cake“ (dort). Takže je to hrníčkový dort nebo buchta. K přípravě vám stačí jen několik ingrediencí a hrnek nebo miska, ve kterém necháte dortík upéct. Vybrat si můžete troubu, horkovzdušnou fritézu nebo mikrovlnku. Mug cake můžete dělat ve fitness verzi, ale také v hodně hříšné a kalorické variantě. Jde udělat skoro na každý způsob, v každou roční dobu.

Podzimní mug cake bez lepku zvládnete jednoduše.

Recept na podzimní dýňový mug cake bez lepku

obtížnost: snadné • počet porcí: 1 porce • doba přípravy: 5 minut + 2-3 min. pečení

Ingredience na dýňový mug cake:

  • 4 lžíce špaldové bezlepkové mouky
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 3 lžíce vlažného mléka
  • 2 lžíce domácího dýňového pyré
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

můžete podávat s: jogurtem, slaným karamelem, karamelem, lotuskovým krémem, pekanovými ořechy, oříškovým máslem nebo jíst jen tak.

Postup:

Hrnek nebo misku určenou do mikrovlnky nebo do trouby vymažte olejem. Smíchejte všechny ingredience, aby se spojily do jednotného těstíčka.

Těsto vložte do mikrovlnné trouby na plný výkon na cca 2-3 minuty. Hlídejte, aby vám mug cake nepřeteklo.

Já dávám těsto péct na 2 minuty. Potom udělám test špejlí a pokud je špejle čistá, hrneček už vyndám. Pokud necháte těsto moc dlouho v mikrovlnné troubě, může být mug cake suchý. A to nechcete. Pokud vidím na špejli ještě kousky těsta, dávám zpět do mikrovlnné trouby ještě na půl minutky nebo minutku dopéct.

Když máte hotovo, opatrně vyndejte hrnek nebo misku – pozor pálí to! Nechte chvíli vychladnout a poté můžete jíst přímo z misky/hrnku nebo můžete buchtu vyklopit na talířek.

Podávejte s jogurtem, slaným karamelem, karamelem, lotuskovým krémem, pekanovými ořechy, oříškovým máslem nebo čekankovým sirupem. Dobrou chuť!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *