sýrovo-zeleninová frittata recept
RECEPTY,  Snídaně a brunch,  Večeře

Recept na sýrovou frittatu se zeleninou – rychlá večeře

Sýrovo-zeleninová frittata nadchla i mého přítele. Jde o lahodnou, zdravou a hlavně rychlou večeři, která neomrzí. Pokud nevíte, co si dát dneska k večeři, vyzkoušejte recept na sýrovou frittatu se zeleninou.

Příběh receptu

Miluji vajíčka na všechny způsoby! A musím se přiznat, že mě nadchly italské frittaty. Co to je?

Frittata pochází z Itálie a je podobná naší omeletě. Připravuje se stejně jako omeleta z vajec, ale liší se způsobem přípravy a je také pevnější. Můžete ji péct v troubě, grilovat nebo smažit na pánvi s nepřilnavým povrchem. Do frittaty můžete dát jakoukoliv zeleninu, bylinky, šunku, houby, těstoviny a další ingredience. Pozor však na překombinovanost surovin. Ne vše se k sobě chuťově hodí. Správně vytvořená frittata je z vnější strany dokonale propečená, ale uvnitř částečně vlhká.

Moje první frittata byla pouze zeleninová, ale ta mě moc nenadchla. Postupně jsem zkoušela další ingredience a našla jsem pár svých favoritů. Jedním z nich je i dnešní sýrovo-zeleninová variace, která měla úspěch i u přítele.

Dnešní recept je věnován sýrovo-zeleninové frittatě.

Recept na sýrovou frittatu

Obtížnost: snadné • Počet porcí: 2 • Doba přípravy: 10 minut

sýrovo-zeleninová frittata recept

Ingredience

  • 4 vejce
  • 12 ks cherry rajčátek
  • sýr (já použila uzený Eidam)
  • sůl, pepř
  • bazalka
  • 1 lžička hladké mouky

Postup

Nejdříve si připravíme ingredience. Sýr si nakrájíme na menší kousky, rajčata rozpůlíme vejpůl. Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku a sušenou bazalku a směs důkladně promícháme, aby v ní nebyly hrudky z mouky.

Pokud nemáte nepřilnavou pánev, potřeme pánev trochou oleje. V případě nepřilnavé pánve můžete smažit bez oleje či tuku. Na rozpálenou pánev nalijeme vajíčkovou směs, kterou posypeme nakrájeným sýrem a rajčátky. Nakonec směs osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou.

Frittatu necháme pod pokličkou smažit přibližně 3 minuty, poté ji otočíme a ještě ji necháme propéct z druhé strany.

Můžeme podávat s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátkem. Dobrou chuť!

Jsem milovnice dobrého jídla a pití. Ve volném čase ráda vařím, vytvářím recepty, tvořím a užívám si života. Vím, že nikdo není dokonalý, ale věřím, že každý může být šťastný.

Komentujte

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

error: Pozor: Obsah je chráněn proti zneužití