Valentýnská horká čokoláda
Valentýnská horká čokoláda
Sladká, chutná, lahodná a jen ze 3 ingrediencí. Taková je Valentýnská horká čokoláda, kterou si můžete připravit během 5 minut.
Počet porcí: 1 porce
Ingredience
- 250 ml mléko
- 20 g bílá čokoláda
- 1 polévková lžíce vanilkový pudink
- 1 čajová lžička čekankový sirup, (nepovinné)
- lyofilizované jahody nebo maliny, (nepovinné)
nepovinné na ozdobení: čerstvé ovoce, lyofilizované ovoce, šlehačka, hoblinky tmavé čokolády, posypky
Jak na to
- Zahřejeme mléko na nízkém stupni ohřevu. Neustále mícháme.
- Přidáme čekankový sirup. Zamícháme.
- Přidáme pudink a mícháme, dokud pudink trochu nezhoustne. Ale nepřipravujeme pudink, takže nečekejte hustotu jako u pudinku. Chceme z toho udělat čokoládu.
- Odstavíme z plotny a přidáme čokoládu. Zamícháme.
- Pokud chcete, přidejte lyofilizované nebo čerstvé jahody či maliny a zamíchejte.
- Máme hotovo a můžeme nalít do sklenice a popíjet nebo ozdobit.
Nutriční hodnoty
Kalorie: 246kcal | Sacharidy: 26g | Bílkoviny: 9g | Tuky: 10g | Nasycené mastné kyseliny: 6g | Cholesterol: 4mg | Vláknina: 7g | Cukr: 26g | Vápník: 342mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety