Do rendlíku dáme mražené ovoce, trochu medu (nebo čekankového sirupu) a chvíli povaříme na nízký stupeň. Jakmile ovoce povolí a bude dostatečně sladké, necháme ovocný rozvar vychladnout.
Následně si připravíme krém z vaječného likéru. Mascarpone, med (nebo čekankový sirup) a vaječný likér prošleháme ruční metličkou nebo šlehačem do krému. Případně to můžeme nechat na kuchyňského robota.
Jakmile máme hotovo, navrstvíme krém i rozvar na sebe. Můžete použít mističky, dlouhé skleničky nebo plastové průhledné kelímky. Vrstvíme vždy krém – ovocný rozvar – krém. Na závěr můžeme přidat ovocný rozvar nebo čerstvé ovoce na ozdobu.
Máme téměř hotovo. Teď už jen stačí dát skleničky/mističky do lednice na pár hodin, ideálně přes noc, aby krém zatuhnul.
Poznámky
Skvěle se hodí na výročí, Valentýna, ale také různé narozeninové či silvestrovské oslavy. Zvláště, pokud vám zbyl vaječňák ještě od Vánoc.