Domácího dýňový sirup

Domácího dýňový sirup

Vychutnejte si vůni podzimu také v tekuté formě.
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení10 minuty
Čas celkem15 minuty
Počet porcí: 1 porce
Chod: ochucovadla
Národní kuchyně: světová
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Příležitost: recepty pro každý den

Ingredience

Ingredience na sirup:
  • 10 lžic dýňové pyré
  • 300 g moučkový cukr
  • 500 ml voda
  • 5 lžiček skořice
  • 5 lžiček mletý zázvor
  • 3 lžičky muškátový oříšek
  • 15 ks hřebíček, (koření)

Jak na to

  • V hrnci svařte dýňové pyré, vodu a moučkový cukr. Přidejte podle chuti koření (skořici, hřebíček, muškátový oříšek a zázvor). Vařte dokud tekutina nezhoustne. Sirup na závěr přeceďte, aby v něm nebyly kousky koření. Nechte vychladnout.

Poznámky

Tip Brunety: Po vychladnutí můžete domácí dýňový sirup přelít do skleněné lahvičky a nechat v lednici přibližně na týden. Sirup můžete využít nejenom na přípravu nápojů, ale také ke zdobení nebo ochucení dezertů nebo přelévání vaflí, lívanečků, palačinek apod.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 1397kcal | Sacharidy: 348g | Bílkoviny: 2g | Tuky: 5g | Nasycené mastné kyseliny: 2g | Vláknina: 17g | Cukr: 311g | Vápník: 318mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dýňová sezóna, recepty do skleničky, trendy, základní recepty