Domácí kiwi marmeláda

Domácí kiwi marmeláda

Vyzkoušejte domácí kiwi marmeládu, která vás překvapí svou chutí!
3 od 2 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení20 minuty
Chladnutí8 minuty
Čas celkem33 minuty
Počet porcí: 10 Porcí
Chod: dezerty a pečení, ochucovadla, snídaně a brunch, svačiny
Typ jídla: marmelády a džemy, sladká jídla
Národní kuchyně: portugalská, světová
Obtížnost: snadné

Ingredience

  • 300 g Kiwi
  • 200-300 g cukr
  • 1 lžička kyselina citronová

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

hrnec

Jak na to

  • Nejdříve si oloupeme a nakrájíme kiwi - velikost kousků volte takovou, jakou chcete ve výsledné marmeládě. Někdo má radši větší kusy, někdo zase menší.
  • Kiwi dáme do hrnce a zasypeme částí cukru. Vaříme po dobu 20 minut a neustále mícháme, aby se marmeláda nepřipálila. Postupně ochutnejte a přidejte podle potřeby cukr, protože každé kiwi může být jinak kyselé.
  • Pokud ani po 20 minutách nebude mít marmeláda potřebnou konzistenci, přidejte cukr nebo kyselinu citronovou.
  • Ještě teplou marmeládu dáme do vyvařených sklenic a necháme vychladnout.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
jedlé dárky, neplýtváme jídlem, nepočítám kalorie, základní recepty

Domácí kiwi marmeláda

Vyzkoušejte domácí kiwi marmeládu, která vás překvapí svou chutí!
3 od 2 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení20 minuty
Chladnutí8 minuty
Čas celkem33 minuty
Počet porcí: 10 Porcí
Chod: dezerty a pečení, ochucovadla, snídaně a brunch, svačiny
Typ jídla: marmelády a džemy, sladká jídla
Národní kuchyně: portugalská, světová
Obtížnost: snadné

Ingredience

  • 300 g Kiwi
  • 200-300 g cukr
  • 1 lžička kyselina citronová

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

hrnec

Jak na to

  • Nejdříve si oloupeme a nakrájíme kiwi - velikost kousků volte takovou, jakou chcete ve výsledné marmeládě. Někdo má radši větší kusy, někdo zase menší.
  • Kiwi dáme do hrnce a zasypeme částí cukru. Vaříme po dobu 20 minut a neustále mícháme, aby se marmeláda nepřipálila. Postupně ochutnejte a přidejte podle potřeby cukr, protože každé kiwi může být jinak kyselé.
  • Pokud ani po 20 minutách nebude mít marmeláda potřebnou konzistenci, přidejte cukr nebo kyselinu citronovou.
  • Ještě teplou marmeládu dáme do vyvařených sklenic a necháme vychladnout.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
jedlé dárky, neplýtváme jídlem, nepočítám kalorie, základní recepty