Domácí kiwi marmeláda
Domácí kiwi marmeláda
Vyzkoušejte domácí kiwi marmeládu, která vás překvapí svou chutí!
Počet porcí: 10 Porcí
Ingredience
- 300 g Kiwi
- 200-300 g cukr
- 1 lžička kyselina citronová
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
hrnec
Jak na to
- Nejdříve si oloupeme a nakrájíme kiwi - velikost kousků volte takovou, jakou chcete ve výsledné marmeládě. Někdo má radši větší kusy, někdo zase menší.
- Kiwi dáme do hrnce a zasypeme částí cukru. Vaříme po dobu 20 minut a neustále mícháme, aby se marmeláda nepřipálila. Postupně ochutnejte a přidejte podle potřeby cukr, protože každé kiwi může být jinak kyselé.
- Pokud ani po 20 minutách nebude mít marmeláda potřebnou konzistenci, přidejte cukr nebo kyselinu citronovou.
- Ještě teplou marmeládu dáme do vyvařených sklenic a necháme vychladnout.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
Domácí kiwi marmeláda
Vyzkoušejte domácí kiwi marmeládu, která vás překvapí svou chutí!
Počet porcí: 10 Porcí
Ingredience
- 300 g Kiwi
- 200-300 g cukr
- 1 lžička kyselina citronová
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
hrnec
Jak na to
- Nejdříve si oloupeme a nakrájíme kiwi - velikost kousků volte takovou, jakou chcete ve výsledné marmeládě. Někdo má radši větší kusy, někdo zase menší.
- Kiwi dáme do hrnce a zasypeme částí cukru. Vaříme po dobu 20 minut a neustále mícháme, aby se marmeláda nepřipálila. Postupně ochutnejte a přidejte podle potřeby cukr, protože každé kiwi může být jinak kyselé.
- Pokud ani po 20 minutách nebude mít marmeláda potřebnou konzistenci, přidejte cukr nebo kyselinu citronovou.
- Ještě teplou marmeládu dáme do vyvařených sklenic a necháme vychladnout.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety