Dýňové rizoto s parmazánem

Dýňové rizoto s parmazánem

Máte rádi rizota? Vyzkoušejte i krémové dýňové rizoto s barvami a vůněmi podzimu! Může to být vydatný oběd plný podzimních chutí nebo večeře pro zahřátí. 
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy10 minuty
Čas vaření/pečení30 minuty
Čas celkem40 minuty
Počet porcí: 4 porce
Chod: hlavní jídla
Typ jídla: rizota
Národní kuchyně: italská, světová
Obtížnost: snadné

Ingredience

  • 1 šálek domácí dýňové pyré
  • 1 šálek kulatozrnná rýže
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 750 ml zeleninový vývar
  • 50 g parmezán
  • 2 lžíce olivový olej
sůl, pepř, tymián dle chuti

Jak na to

  • Na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek.
  • Přidejte rýži a míchejte, dokud nezačne být sklovitá.
  • Po naběračkách přilévejte horký vývar a míchejte, dokud rýže nevstřebá tekutinu (trvá to asi 20 minut).
  • Když je rýže měkká, vmíchejte dýňové pyré, sůl, pepř a tymián.
  • Na závěr přidejte strouhaný parmazán a podávejte teplé.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dýňová sezóna, rychlé pohoštění

Dýňové rizoto s parmazánem

Máte rádi rizota? Vyzkoušejte i krémové dýňové rizoto s barvami a vůněmi podzimu! Může to být vydatný oběd plný podzimních chutí nebo večeře pro zahřátí. 
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy10 minuty
Čas vaření/pečení30 minuty
Čas celkem40 minuty
Počet porcí: 4 porce
Chod: hlavní jídla
Typ jídla: rizota
Národní kuchyně: italská, světová
Obtížnost: snadné

Ingredience

  • 1 šálek domácí dýňové pyré
  • 1 šálek kulatozrnná rýže
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 750 ml zeleninový vývar
  • 50 g parmezán
  • 2 lžíce olivový olej
sůl, pepř, tymián dle chuti

Jak na to

  • Na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek.
  • Přidejte rýži a míchejte, dokud nezačne být sklovitá.
  • Po naběračkách přilévejte horký vývar a míchejte, dokud rýže nevstřebá tekutinu (trvá to asi 20 minut).
  • Když je rýže měkká, vmíchejte dýňové pyré, sůl, pepř a tymián.
  • Na závěr přidejte strouhaný parmazán a podávejte teplé.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dýňová sezóna, rychlé pohoštění