Dýňové rizoto s parmazánem
Dýňové rizoto s parmazánem
Máte rádi rizota? Vyzkoušejte i krémové dýňové rizoto s barvami a vůněmi podzimu! Může to být vydatný oběd plný podzimních chutí nebo večeře pro zahřátí.
Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 šálek domácí dýňové pyré
- 1 šálek kulatozrnná rýže
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 750 ml zeleninový vývar
- 50 g parmezán
- 2 lžíce olivový olej
sůl, pepř, tymián dle chuti
Jak na to
- Na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte rýži a míchejte, dokud nezačne být sklovitá.
- Po naběračkách přilévejte horký vývar a míchejte, dokud rýže nevstřebá tekutinu (trvá to asi 20 minut).
- Když je rýže měkká, vmíchejte dýňové pyré, sůl, pepř a tymián.
- Na závěr přidejte strouhaný parmazán a podávejte teplé.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
Dýňové rizoto s parmazánem
Máte rádi rizota? Vyzkoušejte i krémové dýňové rizoto s barvami a vůněmi podzimu! Může to být vydatný oběd plný podzimních chutí nebo večeře pro zahřátí.
Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 šálek domácí dýňové pyré
- 1 šálek kulatozrnná rýže
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 750 ml zeleninový vývar
- 50 g parmezán
- 2 lžíce olivový olej
sůl, pepř, tymián dle chuti
Jak na to
- Na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte rýži a míchejte, dokud nezačne být sklovitá.
- Po naběračkách přilévejte horký vývar a míchejte, dokud rýže nevstřebá tekutinu (trvá to asi 20 minut).
- Když je rýže měkká, vmíchejte dýňové pyré, sůl, pepř a tymián.
- Na závěr přidejte strouhaný parmazán a podávejte teplé.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety