Jednoduché pesto z medvědího česneku ze 3 ingrediencí

Jednoduché pesto z medvědího česneku ze 3 ingrediencí

Využíváte dary přírody? Vyzkoušejte lahodné a zdravé pesto z medvědího česneku, které zvládne úplně každý. Stačí vám 3 ingredience a 5 minut vašeho času.
5 od 2 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas celkem5 minuty
Počet porcí: 1 dávka
Chod: ochucovadla, pomazánky a dipy
Typ jídla: bez masa, dipy, zálivky a marinády, pesto
Národní kuchyně: česká
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Speciální strava: bezlaktózové, bezlepkové, vegetariánské
Příležitost: recepty pro každý den, redukce váhy, Velikonoce

Ingredience

  • 120 g medvědí česnek, (čerstvý)
  • 15 g mořská sůl
  • 100 ml olivový olej, (panenský)

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

Jak na to

  • Listy medvědího česneku důkladně omyjte a osušte.
  • Listy nasekejte nadrobno nožem nebo je dejte do vysoké nádoby a společně s trochou oleje je rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte sůl a zbytek oleje a důkladně zamíchejte.
  • Pesto dejte do uzavíratelné sklenice (ideální je zavařovací) a případně dolijte olejem, aby bylo pesto vždy v oleji a neoxidovalo. Uzavřete sklenici, otřete sklenici čistou utěrkou a skladujte v lednici.

Poznámky

Jak skladovat pesto z medvědího česneku?

Takto připravený medvědí česnek skladujte v ledničce, kde vydrží cca měsíc. Ale je potřeba vždy dolít olej, pokud pesto odeberete. Bylinky musí být vždy ponořené v oleji, aby neoxidovaly. 
Pokud chcete, aby vám vydrželo pesto déle, místo uzavíratelné skleničky využijte uzavíratelnou misku vhodnou do mrazáku a pesto zamrazte. Správně zmrazené pesto vydrží až do další sezóny medvědího česneku.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 863kcal | Sacharidy: 3g | Bílkoviny: 1g | Tuky: 95g | Nasycené mastné kyseliny: 7g | Vláknina: 2g | Vápník: 4mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dary přírody, fitness recepty, pesto, Velikonoce, z jednoho hrnce, základní recepty, zdravé recepty