Křupavé pečené ořechy v medu
Křupavé pečené ořechy v medu
Hledáte chutný a zároveň jednoduchý recept na jedlý dárek pro své blízké? Vyzkoušejte můj recept na pečené ořechy v medu a potěšte své okolí úžasným jedlým dárkem. Nebo si je připravte jen tak pro sebe jako zdravější křupání k televizním večerům. Tady je recept!
Počet porcí: 1 dávka
Ingredience
- 450 g ořechy, (mix - vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle atd.)
- 2 lžíce včelí med
- 1 čajová lžička uzená paprika
- 2 lžíce máslo
- špetka sůl
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
plech na pečení
Jak na to
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech s pečícím papírem.
- Mezitím si v malém kastrolu rozehřejte máslo a vmíchejte do něj med a uzenou papriku. Do takto připravené směsi dejte ořechy a důkladně promíchejte, aby byly všechny strany potřené směsí.
- Vysypte ořechy na připravený plech a posypte je hrubozrnnou solí. Ořechy v medu pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud nebudou voňavé a zhnědlé. Během pečení ořechy občas promíchejte, aby byly zhnědlé ze všech stran. Nezvyšujte teplotu trouby! I když to láká, nedělejte to. Můžete spálit ořechy, které budou hořké.
- Po upečení nechte ořechy vychladnout na plechu. Po vychladnutí je jemně oddělte rukama (mají tendenci se slepovat). A poté je uložte při pokojové teplotě ve vzduchotěsné nádobě až na týden.
Poznámky
Jak pečené ořechy v medu skladovat?
Vychladlé pečené ořechy v medu můžete dát do vzduchotěsné uzavíratelné sklenice a skladovat v pokojové teplotě cca 1 týden. Chcete je skladovat déle? Použijte mrazuvzdornou vzduchotěsnou misku nebo krabičku a dejte je do lednice nebo do mrazáku, kde vydrží mnohem déle. A pokud máte doma vakuovačku, tak směle do toho! Ořechy vám vydrží chutné i delší dobu.Pečené ořechy v medu - ideální jedlý dárek!
Pokud chcete pečené ořechy v medu darovat někomu blízkému, připravte si uzavíratelnou sklenici a ozdobte ji. Můžete použít fixy na sklo nebo nějakou cedulku se vzkazem. Víčko můžete obvázat stužkou a přidat na ní rolničku nebo zvoneček.Nutriční hodnoty
Kalorie: 3056kcal | Sacharidy: 117g | Bílkoviny: 78g | Tuky: 273g | Nasycené mastné kyseliny: 55g | Cholesterol: 120mg | Vláknina: 41g | Cukr: 2g | Vápník: 327mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety