Losos z horkovzdušné fritézy
Losos z horkovzdušné fritézy
Šťavnatý losos plný chuti s křupavou kůžičkou. Připravený během 20-30 minut.
Počet porcí: 2 porce
Ingredience
- 2 filety losos
- 1 polévková lžíce máslo
- 4 plátky citron
- sůl, (podle chuti)
- kopr, (podle chuti)
- pepř, (podle chuti)
vhodná příloha: bylinkové brambory, bylinkový dip, česnekový dip, pečená zelenina
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
Jak na to
- Pokud se rozhodnete podávat lososa z horkovzdušné fritézy s bylinkovými bramborami, začněte nejdřív s nimi, protože trvají déle. Recept na ně najdete tady: Domácí bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy
- Mezitím si můžete připravit lososa. Filety si důkladně omyjte a osušte papírovými kuchyňskými utěrkami. V rendlíku na sporáku si rozpusťte máslo a přidejte do něj kopr, sůl a pepř. Touto směsí potřete lososa ze všech stran.
- A pak už stačí jen dát fritovat! Do fritovacího koše položte plátky citronu a na ně dejte filety lososa kůží dolů. Fritujte 200 °C po dobu přibližně 10-12 minut.
Poznámky
Jaký dip?
Losos z horkovzdušné fritézy bude skvělý jen tak, s grilovanou zeleninou nebo bylinkovými bramborami. Ale můžete ho doplnit i česnekovým dipem. Nebo raději bylinkovým?Česnekový dip
Smíchejte 1 polévkovou lžíci řeckého jogurtu s 2 prolisovanými stroužky česneku, osolte a zamíchejte.Česnekový dip se sýrem
Smíchejte 1 polévkovou lžíci řeckého jogurtu s 2 prolisovanými stroužky česneku, přidejte strouhaný sýr, osolte a zamíchejte.Jogurtový dip s bylinkami
Smíchejte 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu s bylinkami podle chuti, osolte a zamíchejte.Nutriční hodnoty
Kalorie: 114kcal | Sacharidy: 0.3g | Bílkoviny: 0.3g | Tuky: 13g | Nasycené mastné kyseliny: 7g | Cholesterol: 37mg | Vláknina: 0.1g | Cukr: 0.1g | Vápník: 4mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety