Nepečený kiwi limetkový cheesecake

Nepečený kiwi limetkový cheesecake

Tento cheesecake je lehký, osvěžující a dokonale zvýrazní chuť kiwi. Navíc vypadá božsky!
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy20 minuty
chlazení v lednici24 hod
Čas celkem24 hod 20 minuty
Počet porcí: 8 porcí
Chod: dezerty a pečení
Typ jídla: cheesecake, dorty, koření, nepečené dezerty
Národní kuchyně: řecká, středomořská
Obtížnost: snadné

Ingredience

Na korpus: (na formu o průměru 20 cm)
  • 200 g máslové sušenky
  • 100 g máslo, (rozpuštěné)
Na krém:
  • 400 g smetanový sýr, (např. Philadelphia)
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 100 g moučkový cukr
  • šťáva z limetky
  • kůra z limetky
Na vrchní vrstvu:
  • 4-5 ks kiwi
  • 1 balení želatina na dorty, (ideálně průhledná)
  • 2 lžíce cukr
  • 150 ml voda

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

kulatá forma - o průměru 20 cm

Jak na to

Korpus:

  • Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs vtlačte na dna dortové formy. Dejte do lednice ztuhnout na pár hodin. A mezitím si připravte krém.

Krém:

  • Smetanový sýr vyšlehejte společně s moučkovým cukrem, limetkovou šťávou a kůrou. Smetanu ušlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Vytvořený krém rozetřete na sušenkový korpus a opět dejte chladit.

Kiwi vrstva:

  • Kiwi oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte na vrstvu krému.

Želatina:

  • Připravte si želatinu podle návodu na obalu, přidejte cukr a nechte lehce vychladnout. Zalijte kiwi a dejte dort do lednice na několik hodin, ideálně přes noc.
  • Před servírováním opatrně vyjměte cheesecake z formy a nakrájejte. Dobrou chuť!
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
cheesecake, dětské oslavy, kiwi recepty, zahradní párty

Nepečený kiwi limetkový cheesecake

Tento cheesecake je lehký, osvěžující a dokonale zvýrazní chuť kiwi. Navíc vypadá božsky!
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy20 minuty
chlazení v lednici24 hod
Čas celkem24 hod 20 minuty
Počet porcí: 8 porcí
Chod: dezerty a pečení
Typ jídla: cheesecake, dorty, koření, nepečené dezerty
Národní kuchyně: řecká, středomořská
Obtížnost: snadné

Ingredience

Na korpus: (na formu o průměru 20 cm)
  • 200 g máslové sušenky
  • 100 g máslo, (rozpuštěné)
Na krém:
  • 400 g smetanový sýr, (např. Philadelphia)
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 100 g moučkový cukr
  • šťáva z limetky
  • kůra z limetky
Na vrchní vrstvu:
  • 4-5 ks kiwi
  • 1 balení želatina na dorty, (ideálně průhledná)
  • 2 lžíce cukr
  • 150 ml voda

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

kulatá forma - o průměru 20 cm

Jak na to

Korpus:

  • Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs vtlačte na dna dortové formy. Dejte do lednice ztuhnout na pár hodin. A mezitím si připravte krém.

Krém:

  • Smetanový sýr vyšlehejte společně s moučkovým cukrem, limetkovou šťávou a kůrou. Smetanu ušlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Vytvořený krém rozetřete na sušenkový korpus a opět dejte chladit.

Kiwi vrstva:

  • Kiwi oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte na vrstvu krému.

Želatina:

  • Připravte si želatinu podle návodu na obalu, přidejte cukr a nechte lehce vychladnout. Zalijte kiwi a dejte dort do lednice na několik hodin, ideálně přes noc.
  • Před servírováním opatrně vyjměte cheesecake z formy a nakrájejte. Dobrou chuť!
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
cheesecake, dětské oslavy, kiwi recepty, zahradní párty