Nepečený kiwi limetkový cheesecake
Nepečený kiwi limetkový cheesecake
Tento cheesecake je lehký, osvěžující a dokonale zvýrazní chuť kiwi. Navíc vypadá božsky!
Počet porcí: 8 porcí
Ingredience
Na korpus: (na formu o průměru 20 cm)
- 200 g máslové sušenky
- 100 g máslo, (rozpuštěné)
Na krém:
- 400 g smetanový sýr, (např. Philadelphia)
- 250 ml smetana ke šlehání
- 100 g moučkový cukr
- šťáva z limetky
- kůra z limetky
Na vrchní vrstvu:
- 4-5 ks kiwi
- 1 balení želatina na dorty, (ideálně průhledná)
- 2 lžíce cukr
- 150 ml voda
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
kulatá forma - o průměru 20 cm
Jak na to
Korpus:
- Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs vtlačte na dna dortové formy. Dejte do lednice ztuhnout na pár hodin. A mezitím si připravte krém.
Krém:
- Smetanový sýr vyšlehejte společně s moučkovým cukrem, limetkovou šťávou a kůrou. Smetanu ušlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Vytvořený krém rozetřete na sušenkový korpus a opět dejte chladit.
Kiwi vrstva:
- Kiwi oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte na vrstvu krému.
Želatina:
- Připravte si želatinu podle návodu na obalu, přidejte cukr a nechte lehce vychladnout. Zalijte kiwi a dejte dort do lednice na několik hodin, ideálně přes noc.
- Před servírováním opatrně vyjměte cheesecake z formy a nakrájejte. Dobrou chuť!
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
Nepečený kiwi limetkový cheesecake
Tento cheesecake je lehký, osvěžující a dokonale zvýrazní chuť kiwi. Navíc vypadá božsky!
Počet porcí: 8 porcí
Ingredience
Na korpus: (na formu o průměru 20 cm)
- 200 g máslové sušenky
- 100 g máslo, (rozpuštěné)
Na krém:
- 400 g smetanový sýr, (např. Philadelphia)
- 250 ml smetana ke šlehání
- 100 g moučkový cukr
- šťáva z limetky
- kůra z limetky
Na vrchní vrstvu:
- 4-5 ks kiwi
- 1 balení želatina na dorty, (ideálně průhledná)
- 2 lžíce cukr
- 150 ml voda
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
kulatá forma - o průměru 20 cm
Jak na to
Korpus:
- Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs vtlačte na dna dortové formy. Dejte do lednice ztuhnout na pár hodin. A mezitím si připravte krém.
Krém:
- Smetanový sýr vyšlehejte společně s moučkovým cukrem, limetkovou šťávou a kůrou. Smetanu ušlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do krému. Vytvořený krém rozetřete na sušenkový korpus a opět dejte chladit.
Kiwi vrstva:
- Kiwi oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte na vrstvu krému.
Želatina:
- Připravte si želatinu podle návodu na obalu, přidejte cukr a nechte lehce vychladnout. Zalijte kiwi a dejte dort do lednice na několik hodin, ideálně přes noc.
- Před servírováním opatrně vyjměte cheesecake z formy a nakrájejte. Dobrou chuť!
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety