Pečená dýně s medem a sýrem feta

Pečená dýně s medem a sýrem feta

Hledáte jenom něco lehkého nebo netradiční podzimní přílohu k masu? Vyzkoušejte tento recept na pečenou dýni s medem a sýrem feta. Jde o lehké jídlo, které v sobě kombinuje sladké i slané chutě.
Ještě nikdo nehodnotil
Čas přípravy15 minuty
Čas vaření/pečení25 minuty
Čas celkem40 minuty
Počet porcí: 4 porce
Chod: hlavní jídla, předrkmy a chuťovky
Typ jídla: bez masa, přílohy
Národní kuchyně: světová
Obtížnost: snadné
Příležitost: párty a oslavy, recepty pro každý den, večer s přáteli

Ingredience

  • 1 ks máslová dýně
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce med
  • 100 g sýr feta
sůl, pepř, čerstvý rozmarýn nebo tymián

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

pečicí papír
plech na pečení

Jak na to

  • Dýni oloupejte, nakrájejte na měsíčky nebo kostky.
  • V misce smíchejte med a olivový olej a touto směsí potřete dýni. Posypte jí solí a pepřem.
  • Rozložte na plech s pečicím papírem, přidejte rozmarýn nebo tymián a pečte na 200 °C asi 25 minut, dokud dýně nezměkne.
  • Posypejte rozdrobenou fetou a podávejte ještě teplé.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 113kcal | Sacharidy: 11g | Bílkoviny: 4g | Tuky: 6g | Nasycené mastné kyseliny: 3g | Cholesterol: 22mg | Vláknina: 0.01g | Cukr: 10g | Vápník: 124mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dýňová sezóna, rychlé pohoštění