Pečená dýně s medem a sýrem feta
Pečená dýně s medem a sýrem feta
Hledáte jenom něco lehkého nebo netradiční podzimní přílohu k masu? Vyzkoušejte tento recept na pečenou dýni s medem a sýrem feta. Jde o lehké jídlo, které v sobě kombinuje sladké i slané chutě.
Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 ks máslová dýně
- 2 lžíce olivový olej
- 2 lžíce med
- 100 g sýr feta
sůl, pepř, čerstvý rozmarýn nebo tymián
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
Jak na to
- Dýni oloupejte, nakrájejte na měsíčky nebo kostky.
- V misce smíchejte med a olivový olej a touto směsí potřete dýni. Posypte jí solí a pepřem.
- Rozložte na plech s pečicím papírem, přidejte rozmarýn nebo tymián a pečte na 200 °C asi 25 minut, dokud dýně nezměkne.
- Posypejte rozdrobenou fetou a podávejte ještě teplé.
Nutriční hodnoty
Kalorie: 113kcal | Sacharidy: 11g | Bílkoviny: 4g | Tuky: 6g | Nasycené mastné kyseliny: 3g | Cholesterol: 22mg | Vláknina: 0.01g | Cukr: 10g | Vápník: 124mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety