Perníkové koření podle Brunety v kuchyni

Perníkové koření podle Brunety v kuchyni

Voňavé a hřejivé perníkové koření, které můžete použít při přípravě perníku, vánočního cukroví a dalších sladkých dezertů a polev.
Ještě nikdo nehodnotil
Čas přípravy5 minuty
Čas celkem5 minuty
Počet porcí: 1 sklenice
Chod: dezerty a pečení, domácí pečivo, ochucovadla
Typ jídla: cukroví, koření
Národní kuchyně: světová
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Speciální strava: bezlaktózové, bezlepkové, vegetariánské
Příležitost: Vánoce

Ingredience

  • 4 lžíce skořice
  • 2 lžičky hřebíček
  • 2 lžičky badyán
  • 1 lžička nové koření
  • 1 lžička muškátový oříšek
  • 1 lžička zázvor, (koření)
  • špetka kardamom

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

hmoždíř

Jak na to

  • Pokud máte celé koření (hřebíček, badyán, nové koření, skořice), rozdrťte je v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu.
  • Smíchejte všechny suroviny dohromady.
  • Směs skladujte v dobře uzavřené nádobě na suchém a tmavém místě.

Poznámky

Takto připravené perníkové koření vydrží několik měsíců a zachová si svoji výraznou vůni.
Tip Brunety: Perníkové koření může být i skvělý jedlý dárek! Stačí ho nasypat do ozdobené vánoční sklenice s uzavíratelným víčkem a popsat!

Nutriční hodnoty

Kalorie: 31kcal | Sacharidy: 7g | Bílkoviny: 1g | Tuky: 1g | Nasycené mastné kyseliny: 0.4g | Vláknina: 4g | Cukr: 0.4g | Vápník: 74mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
domácí pečivo, jako od babičky, jedlé dárky, pečení, základní recepty