Perníkové koření podle Brunety v kuchyni
Perníkové koření podle Brunety v kuchyni
Voňavé a hřejivé perníkové koření, které můžete použít při přípravě perníku, vánočního cukroví a dalších sladkých dezertů a polev.
Počet porcí: 1 sklenice
Ingredience
- 4 lžíce skořice
- 2 lžičky hřebíček
- 2 lžičky badyán
- 1 lžička nové koření
- 1 lžička muškátový oříšek
- 1 lžička zázvor, (koření)
- špetka kardamom
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
hmoždíř
Jak na to
- Pokud máte celé koření (hřebíček, badyán, nové koření, skořice), rozdrťte je v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu.
- Smíchejte všechny suroviny dohromady.
- Směs skladujte v dobře uzavřené nádobě na suchém a tmavém místě.
Poznámky
Takto připravené perníkové koření vydrží několik měsíců a zachová si svoji výraznou vůni.
Tip Brunety: Perníkové koření může být i skvělý jedlý dárek! Stačí ho nasypat do ozdobené vánoční sklenice s uzavíratelným víčkem a popsat!
Nutriční hodnoty
Kalorie: 31kcal | Sacharidy: 7g | Bílkoviny: 1g | Tuky: 1g | Nasycené mastné kyseliny: 0.4g | Vláknina: 4g | Cukr: 0.4g | Vápník: 74mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety