Šťavnatá vepřová krkovice na pivu do trouby

Šťavnatá vepřová krkovice na pivu do trouby

Vepřová krkovice na pivu je šťavnatá a na přípravu velice jednoduchá. Přidala jsem med, česnek, cibuli a samozřejmě bylinky, které maso krásně provoní.
Ještě nikdo nehodnotil
Čas přípravy10 minuty
Čas vaření/pečení1 hodina 15 minuty
Nicnedělání30 minuty
Čas celkem1 hodina 55 minuty
Počet porcí: 2 porce
Typ jídla: maso
Národní kuchyně: americká, světová
Obtížnost: pro zkušené
Příležitost: recepty pro každý den, romantická večeře, večer s přáteli

Ingredience

Ingredience na maso:
  • 400 g vepřová krkovice
  • 1 ks cibule
  • špetka sůl, (podle chuti)
  • špetka pepř, (podle chuti)
Ingredience na marinádu:
  • 300 ml černé pivo
  • 4 polévkové lžíce olej
  • 1 polévková lžíce med
  • 2 stroužky česnek
  • špetka tymián, (podle chuti)

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

Jak na to

  • Nejdřív si omyjte a osušte vepřovou krkovici. Posolte ji a opepřete z obou stran a zatím dejte stranou.
  • Následně si připravte marinádu, do které vložte maso na cca 30-60 minut, podle toho, kolik máte času. Smíchejte všechny ingredience do nějaké mísy nebo přímo do zapékacího pekáčku, ve kterém budete péct. Do této marinády si vložte všechny kousky vepřové krkovičky tak, aby byly vedle sebe a ne na sobě. Dejte mísu společně s marinádou a masem do ledničky.
  • Než vytáhnete maso z ledničky, předehřejte si troubu na 220 °C.
  • Než bude trouba dostatečně vyhřátá, připravte si cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky. Tyto plátky položte do pekáčku na maso. Pekáček zakryjte alobalem a pořádně utěsněte. Vložte pekáček s vepřovou krkovičkou na pivu do předehřáté trouby a pečte při teplotě 200 °C–220 °C cca 75 minut. Pokud chcete mít hezčí barvu masa, posledních 10-15 minut před koncem pečení sundejte alobal a pečte bez něj.
  • Vyndejte maso z trouby, nechte ho cca 2 minutky odpočinout a následně můžete servírovat.

Příloha:

  • Asi jste si všimli, že jsem nemluvila o příloze. Máte dvě možnosti:
    1. Zahustíte výpek hladkou moukou a můžete podávat vepřovou krkovičku s rýží, knedlíkem nebo bramborem.
    2. Necháte výpek tak, jak je. V tomto případě můžete podávat s čerstvým krajícem chleba. V ideálním případě s domácím pečivem.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 398kcal | Sacharidy: 18g | Bílkoviny: 46g | Tuky: 10g | Nasycené mastné kyseliny: 3g | Cholesterol: 126mg | Vláknina: 0.03g | Cukr: 12g | Vápník: 19mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
jako od babičky, letní grilovačka, pečení, vepřové maso, z jednoho hrnce