Svatomartinské ořechové rohlíčky „martiny“
Svatomartinské ořechové rohlíčky "martiny"
Hledáte martinky na Svatomartinské hody? Vyzkoušejte tyto jednoduché ořechové rohlíčky.
Počet porcí: 32 rohlíčků
Ingredience
Na těsto:
- 420 g hladká mouka
- 250 g máslo
- 250 ml smetana ke šlehání
- špetka sůl
Na náplň:
- 200 g vlašské ořechy
- 150 g moučkový cukr
- 1 bílek
- 1 polévková lžíce hnědý rum
- špetka skořice
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
váleček na těsto
Jak na to
Příprava těsta:
- Připravte si mísu a do ní prosejte mouku. Do mouky nastrouhejte vychlazené máslo.
- Přidejte vychlazenou smetanu a sůl a vypracujte hladké těsto. Těsto bude trochu lepit, ale další mouku nepřidávejte!
- Zabalte těsto do fólie a dejte asi na 1 hodinu do lednice ztuhnout. Mezitím si připravte náplň tak, že smícháte všechny ingredience dohromady.
Po odpočinku těsta:
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Těsto po vyjmutí z lednice rozdělte na 4 stejné části. Každou část následně vyválejte na kruh o průměru cca 30 cm. Každý kruh následně rozkrájejte na osminy.
- Na vnější stranu vzniklých výsečí naneste lžičku ořechové náplně a směrem dovnitř zarolujte ruličku, kterou pak zahněte do podoby rohlíčku nebo podkovy.
Pečení:
- Takto připravené rohlíčky položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C cca 20–25 minut. Hotové rohlíčky pocukrujte a můžete podávat.
Poznámky
TIP: Místo ořechové náplně můžete použít povidla, makovou náplň, pudink nebo tvaroh.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
Svatomartinské ořechové rohlíčky "martiny"
Hledáte martinky na Svatomartinské hody? Vyzkoušejte tyto jednoduché ořechové rohlíčky.
Počet porcí: 32 rohlíčků
Ingredience
Na těsto:
- 420 g hladká mouka
- 250 g máslo
- 250 ml smetana ke šlehání
- špetka sůl
Na náplň:
- 200 g vlašské ořechy
- 150 g moučkový cukr
- 1 bílek
- 1 polévková lžíce hnědý rum
- špetka skořice
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
váleček na těsto
Jak na to
Příprava těsta:
- Připravte si mísu a do ní prosejte mouku. Do mouky nastrouhejte vychlazené máslo.
- Přidejte vychlazenou smetanu a sůl a vypracujte hladké těsto. Těsto bude trochu lepit, ale další mouku nepřidávejte!
- Zabalte těsto do fólie a dejte asi na 1 hodinu do lednice ztuhnout. Mezitím si připravte náplň tak, že smícháte všechny ingredience dohromady.
Po odpočinku těsta:
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Těsto po vyjmutí z lednice rozdělte na 4 stejné části. Každou část následně vyválejte na kruh o průměru cca 30 cm. Každý kruh následně rozkrájejte na osminy.
- Na vnější stranu vzniklých výsečí naneste lžičku ořechové náplně a směrem dovnitř zarolujte ruličku, kterou pak zahněte do podoby rohlíčku nebo podkovy.
Pečení:
- Takto připravené rohlíčky položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 180 °C cca 20–25 minut. Hotové rohlíčky pocukrujte a můžete podávat.
Poznámky
TIP: Místo ořechové náplně můžete použít povidla, makovou náplň, pudink nebo tvaroh.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety