Tekutý jablečný koláč s rumem
Tekutý jablečný koláč s rumem
Potřebujete se zahřát v chladných dnech? Vyzkoušejte tekutý jablečný koláč, který připravíte za 5 minut. Pozor - toto je alkoholická verze!
Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 l jablečný džus
- ½ ks jablko
- špetka mletá skořice
- špetka mletý hřebíček
- špetka muškátový oříšek
- špetka vanilka, (nebo 1 čajová lžička vanilkového extraktu)
- 3 polévkových lžic vanilková zmrzlina
- hnědý rum
Jak na to
- Jablko zbavte slupky a nakrájejte na menší kousky. Ve větším hrnci krátce orestujte kousky jablka na sucho. Míchejte, aby se vám kousky nepřipálily. Zalijte jablečným džusem a přidejte skořici, mletý hřebíček, muškátový oříšek a vanilku (nebo vanilkový extrakt). Celou směs prohřejte.
- Když se jablečná směs prohřeje, přidejte vanilkovou zmrzlinu. A ihned energicky šlehejte metličkou, dokud se zmrzlina nerozpustí. Výsledek poznáte tak, že zmrzlina vytvoří na jablečném nápoji pěnu.
- Na dno skleničky nalijte hnědý rum a dolijte ji připraveným tekutým jablečným koláčem. Na závěr můžete skleničky ozdobit oloupanou kůrou z jablek. Přeji vám dobrou chuť a krásné podzimní a zimní dny!
Nutriční hodnoty
Kalorie: 124kcal | Sacharidy: 30g | Bílkoviny: 0.3g | Tuky: 1g | Nasycené mastné kyseliny: 0.2g | Cholesterol: 1mg | Vláknina: 1g | Cukr: 26g | Vápník: 23mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety