Tekutý jablečný koláč s rumem

Tekutý jablečný koláč s rumem

Potřebujete se zahřát v chladných dnech? Vyzkoušejte tekutý jablečný koláč, který připravíte za 5 minut. Pozor - toto je alkoholická verze!
Ještě nikdo nehodnotil
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení5 minuty
Čas celkem10 minuty
Počet porcí: 4 porce
Chod: nápoje
Národní kuchyně: americká, anglická, světová
Obtížnost: snadné
Příležitost: párty a oslavy, Silvestr, Valentýn, Vánoce, večer s přáteli

Ingredience

  • 1 l jablečný džus
  • ½ ks jablko
  • špetka mletá skořice
  • špetka mletý hřebíček
  • špetka muškátový oříšek
  • špetka vanilka, (nebo 1 čajová lžička vanilkového extraktu)
  • 3 polévkových lžic vanilková zmrzlina
  • hnědý rum

Jak na to

  • Jablko zbavte slupky a nakrájejte na menší kousky. Ve větším hrnci krátce orestujte kousky jablka na sucho. Míchejte, aby se vám kousky nepřipálily. Zalijte jablečným džusem a přidejte skořici, mletý hřebíček, muškátový oříšek a vanilku (nebo vanilkový extrakt). Celou směs prohřejte.
  • Když se jablečná směs prohřeje, přidejte vanilkovou zmrzlinu. A ihned energicky šlehejte metličkou, dokud se zmrzlina nerozpustí. Výsledek poznáte tak, že zmrzlina vytvoří na jablečném nápoji pěnu.
  • Na dno skleničky nalijte hnědý rum a dolijte ji připraveným tekutým jablečným koláčem. Na závěr můžete skleničky ozdobit oloupanou kůrou z jablek. Přeji vám dobrou chuť a krásné podzimní a zimní dny!

Nutriční hodnoty

Kalorie: 124kcal | Sacharidy: 30g | Bílkoviny: 0.3g | Tuky: 1g | Nasycené mastné kyseliny: 0.2g | Cholesterol: 1mg | Vláknina: 1g | Cukr: 26g | Vápník: 23mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
alkohol, na zahřátí