Tradiční španělské Polvorones
Tradiční španělské Polvorones
Vyzkoušejte křehké, voňavé a lahodné sušenky Polvorones podle tradičního španělského receptu.
Počet porcí: 45 ks
Ingredience
- 400 g hladká mouka
- 200 g sádlo
- 40 g mandle, (mleté)
- 150 g moučkový cukr
- 1 lžíce anýzovka, (anýzový likér)
- 1 špetka skořice
Na obalení:
- ½ šálek moučkový cukr
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
Jak na to
- Tradiční a poctivý Polvoron má prakticky vždycky stejný základ – sádlo, opraženou mouku a mleté mandle. Takže nejdříve musíme opražit mouku:Rozehřejte troubu na teplotu 150ºC, vysypte mouku s mletými mandlemi na plech a dejte na pár minut do trouby. Opravdu stačí třeba 10-15 minut - mouka vám nesmí zhnědnout! Doporučuji také postupně promíchávat.
- Opraženou směs vyjměte a dejte stranou, dokud nevychladne na pokojovou teplotu.
- Poté dejte tuto opečenou mouku do mísy spolu s moučkovým cukrem , skořicí, anýzem a měkkým sádlem.
- Všechny tyto ingredience dobře promíchejte, aby se spojily v jedno těsto.
- Vytvarujte placky a položte je na plech s pečicím papírem. Tradiční Polvorones jsou kulaté a trochu buclaté.
- Takto připravené Polvorones pečte v rozehřáté troubě při 150 °C po dobu 10-15 minut. Neměli byste je nechat příliš zhnědnout, Polvorones mají spíše světlejší barvu.
- Hotové Polvorones nechte vychladnout a podávejte je posypané moučkovým cukrem.
Poznámky
Typické španělské sušenky Polvoron mají lehkou konzistenci a v ústech se rozpadnou na prach. A mají také vždy stejný základ – sádlo, opraženou mouku a mleté mandle. Pak už si do nich každý přidá ingredience podle chuti.
Nutriční hodnoty
Kalorie: 88kcal | Sacharidy: 10g | Bílkoviny: 1g | Tuky: 5g | Nasycené mastné kyseliny: 4g | Vláknina: 0.4g | Cukr: 4g | Vápník: 4mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety