Čokoládová pěna z hořké čokolády

Čokoládová pěna z hořké čokolády

Lahodná a neuvěřitelně jednoduchá čokoládová pěna, kterou můžete připravit na Valentýna, výročí nebo na oslavy!
5 od 2 hodnocení
Čas přípravy10 minuty
Čas vaření/pečení5 minuty
Nicnedělání2 hod
Čas celkem2 hod 15 minuty
Počet porcí: 4 porce
Chod: dezerty a pečení
Typ jídla: bez masa, nepečené dezerty, sladká jídla
Národní kuchyně: francouzská
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Speciální strava: bezlepkové
Příležitost: na cesty, narozeniny, párty a oslavy, romantická večeře, Silvestr, Valentýn, Vánoce

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 2 ks vejce
  • 1 tabulka hořká čokoláda
  • 75 ml voda, (+ voda do hrnce na vodní lázeň)
  • 1 lžíce čekankový sirup
na ozdobení: maliny, hoblinky čokolády, jahody, jedlé třpytky, pusinky, posyp

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

Jak na to

  • V horké lázni rozpustíme čokoládu, 75 ml vody a máslo. A neustále mícháme!
    Tip Brunety: Horkou lázeň připravíte tak, že do větší nádoby dáte vařit vodu, a jakmile se voda vaří, vložíte nad ní menší nádobu tak, aby se horní nádoba nedotýkala vody.
  • Jakmile se čokoláda rozpustí, přidáme čekankový sirup a žloutky. A dále zahříváme v horké lázni a neustále mícháme.
  • Takto připravenou čokoládovou směs necháme vychladnout.
  • Mezitím si vyšleháme bílky do tuhé konzistence.
  • Postupně a hlavně pomalu spojíme vychladlou čokoládovou směs a tuhé bílky.
  • Naléváme do skleniček, pohárků nebo mističek a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout v ledničce.
  • Můžete ozdobit malinami, jahodami, jedlými třpytkami, jedlým prachem, karamelem, hoblinkami čokolády - fantazii se meze nekladou.

Nutriční hodnoty

Porce: 1porce | Kalorie: 66kcal | Sacharidy: 0.4g | Bílkoviny: 4g | Tuky: 6g | Nasycené mastné kyseliny: 3g | Cholesterol: 126mg | Vláknina: 0.3g | Cukr: 0.2g | Vápník: 16mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
1. máj, čokománie, jedlé dárky, recepty do skleničky, Valentýn