Nepečené Včelí úlky (vosí hnízda)

Nepečené Včelí úlky (vosí hnízda)

Vyzkoušejte výborné včelí úlky (nebo vosí hnízda) - prostě kakaové nepečené homolky, které nesmí chybět na žádném vánočním stole!
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy20 minuty
Čas vaření/pečení1 hodina
Čas celkem1 hodina 20 minuty
Počet porcí: 35 ks
Chod: dezerty a pečení
Typ jídla: cukroví, nepečené dezerty, sladká jídla
Národní kuchyně: česká
Obtížnost: snadné

Ingredience

Na těsto:
  • 160 g dětské piškoty
  • 150 g moučkový cukr
  • 60 g máslo
  • 2 polévkové lžíce holandské kakao
  • 4 polévkové lžíce rum
  • 2 polévkové lžíce mléko
moučkový cukr na vysypání formiček
Na náplň:
  • 80 g máslo
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 polévkové lžíce rum
  • 35 ks dětské piškoty, (na základnu)

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

35 formičky na včelí úlky (vosí hnízda)
potravinářská folie

Jak na to

Těsto:

  • Vyndejte máslo z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Následně rozmixujte dětské piškoty, které jsou určené do těsta.
  • Smíchejte rozdrcené piškoty se změklým máslem, prosetým cukrem, kakaem, rumem a mlékem.
  • Zapracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte ho alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici.

Náplň:

  • Mezitím si můžete připravit náplň. Utřete změklé máslo s cukrem a rumem.

Závěrečné plnění:

  • Vysypte formičky cukrem a vmačkejte do nich kousky těsta. Poté je z formičky vyklepněte a naplňte připravenou náplní. Na závěr uzavřete dětským piškotem.

Poznámky

Naše rodina odjakživa používá označení včelí úlky (nebo včelí úly), ale slyšela jsem také variantu vosí hnízda.
Původ včelích úlků je nejistý, ale název i tvar mají připomínat slaměnou košnici, ve které naši předkové kdysi chovali včely.
A jak říkáte tomuto nepečenému cukroví vy?
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
alkohol, jedlé dárky, nečepené vánoční cukroví, nepočítám kalorie, rychlé recepty do 30 minut, Vánoce, vánoční cukroví, základní recepty

Nepečené Včelí úlky (vosí hnízda)

Vyzkoušejte výborné včelí úlky (nebo vosí hnízda) - prostě kakaové nepečené homolky, které nesmí chybět na žádném vánočním stole!
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy20 minuty
Čas vaření/pečení1 hodina
Čas celkem1 hodina 20 minuty
Počet porcí: 35 ks
Chod: dezerty a pečení
Typ jídla: cukroví, nepečené dezerty, sladká jídla
Národní kuchyně: česká
Obtížnost: snadné

Ingredience

Na těsto:
  • 160 g dětské piškoty
  • 150 g moučkový cukr
  • 60 g máslo
  • 2 polévkové lžíce holandské kakao
  • 4 polévkové lžíce rum
  • 2 polévkové lžíce mléko
moučkový cukr na vysypání formiček
Na náplň:
  • 80 g máslo
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 polévkové lžíce rum
  • 35 ks dětské piškoty, (na základnu)

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

35 formičky na včelí úlky (vosí hnízda)
potravinářská folie

Jak na to

Těsto:

  • Vyndejte máslo z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Následně rozmixujte dětské piškoty, které jsou určené do těsta.
  • Smíchejte rozdrcené piškoty se změklým máslem, prosetým cukrem, kakaem, rumem a mlékem.
  • Zapracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte ho alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici.

Náplň:

  • Mezitím si můžete připravit náplň. Utřete změklé máslo s cukrem a rumem.

Závěrečné plnění:

  • Vysypte formičky cukrem a vmačkejte do nich kousky těsta. Poté je z formičky vyklepněte a naplňte připravenou náplní. Na závěr uzavřete dětským piškotem.

Poznámky

Naše rodina odjakživa používá označení včelí úlky (nebo včelí úly), ale slyšela jsem také variantu vosí hnízda.
Původ včelích úlků je nejistý, ale název i tvar mají připomínat slaměnou košnici, ve které naši předkové kdysi chovali včely.
A jak říkáte tomuto nepečenému cukroví vy?
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
alkohol, jedlé dárky, nečepené vánoční cukroví, nepočítám kalorie, rychlé recepty do 30 minut, Vánoce, vánoční cukroví, základní recepty