Nejdříve si připravíme všechny ingredience, ať nás při vaření a smažení nic nezdržuje. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji nahrubo.
Avokádo nejdříve zbavíme stopky, pokud nějakou má. Potom jej nařízneme dokola a otočíme obě poloviny proti sobě. Takhle nám vzniknou dvě poloviny – jedna s peckou a druhá bez ní. Polovinu bez pecky odložte stranou a na polovinu s peckou si vezměte nůž. Tady v tomto bodě prosím opravdu opatrně, ať nejedete na pohotovost s avokádovou rukou! Nůž zasekněte do pecky a vyndejte ji lehkým otočením nože do strany. Dužinu z obou polovin vydlabejte lžicí a rozkrojte na proužky.
Trochu oleje nalijeme na pánev a začneme jej zahřívat. Mezitím si omyjeme kuřecí prsa a osušíme je lehce papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev. Osmažíme je z obou stran přibližně 3 minuty a poté k nim přidáme červenou cibuli a trochu másla. Necháme chvíli smažit.
Na pánev přilijeme jablečný ocet a trochu bílého vína, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud nebudou prsa hotová a zároveň se nám nevypaří alkohol z omáčky.
V poslední fázi odkryjeme pokličku a na kuřecí prsa dáme nakrájené avokádo, aby změklo. Poléváme výpekem z pánvičky a stáhneme plamen na minimum. Na druhé pánvičce si osmažíme volská oka.
Máme hotovo! Nyní jen stačí kuřecí prsa s avokádem naaranžovat na talíř společně s volským okem a cibulkou. Samozřejmě polijeme i vytvořenou omáčkou, aby bylo jídlo šťavnatější. Jako přílohu můžete použít hranolky, krokety, vařené brambory, šťouchané brambory nebo jejich pečenou variantu.