Nejdříve v malém rendlíku rozpusťte máslo s cukrem. Poté přidejte skořici a důkladně zamíchejte.
Směsí másla, cukru a skořice potřete celý plát listového těsta. Následně ho přikryjte 2. plátem těsta.
Rozkrojte potřené a přikryté pláty na stejně velké pruhy. Jednotlivé pruhy napíchejte na samostatnou špejli do tvaru stromečku. Stromečky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozkvedlaným vajíčkem, aby měly krásnou barvu.
Pečte v předehřáté troubě 12-15 minut při 200 °C.
Hotové stromečky můžete ozdobit podle libosti. Skvěle vypadají se skořicí, s cukrem, ale také s čokoládou. Pokud vám zbyly hvězdičky z lineckého cukroví, můžete je dát na vrcholek stromečku. Výborně chutnají s vaječným likérem.