Espresso Ginger tonic
Espresso Ginger tonic
Nemáte rádi hořký tonic? Vyzkoušejte sladší verzi oblíbeného a trendy kávové drinku Espresso Gin Tonic. Alkoholické ledově vychlazené zázvorové osvěžení s vůní kávy a tonicu.
Počet porcí: 1 porce
Ingredience
- 150 ml zázvorový Tonic, (já použila Kinley Ginger Ale)
- 20 ml Gin
- 50 ml espresso, (podle chuti)
- špetka zázvor, (volitelné)
- led
Jak na to
- Vybranou sklenici naplňte do ⅔ ledem a následně do ní pomalu přilijte alespoň 100 ml zázvorového tonicu. Pokud nalijete tonic příliš rychle, ztratíte bublinky, což by byla škoda.
- Přidejte panák Ginu podle chuti a poté krouživými pohyby nalijte espresso. Přidejte špetku strouhaného zázvoru (volitelné).
Poznámky
Osobně doporučuji připravit espresso tonic do long sklenice, skleničky na whisky nebo do menší široké sklenice s obsahem minimálně 350 ml.
Jakou použít kávu?
je jenom na vás, jestli si vybere slabší kávu nebo dvojité expresso. I chuť kávy by měla odpovídat vašim chuťovým pohárkům. Káva může být ochucená, robustní, sladká, hořká, kyselá nebo aromatická. Opravdoví coffeeholici si mohou dát klidně espresso s vysokou aciditou pro minimalizaci kyselosti tonicu. Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
Espresso Ginger tonic
Nemáte rádi hořký tonic? Vyzkoušejte sladší verzi oblíbeného a trendy kávové drinku Espresso Gin Tonic. Alkoholické ledově vychlazené zázvorové osvěžení s vůní kávy a tonicu.
Počet porcí: 1 porce
Ingredience
- 150 ml zázvorový Tonic, (já použila Kinley Ginger Ale)
- 20 ml Gin
- 50 ml espresso, (podle chuti)
- špetka zázvor, (volitelné)
- led
Jak na to
- Vybranou sklenici naplňte do ⅔ ledem a následně do ní pomalu přilijte alespoň 100 ml zázvorového tonicu. Pokud nalijete tonic příliš rychle, ztratíte bublinky, což by byla škoda.
- Přidejte panák Ginu podle chuti a poté krouživými pohyby nalijte espresso. Přidejte špetku strouhaného zázvoru (volitelné).
Poznámky
Osobně doporučuji připravit espresso tonic do long sklenice, skleničky na whisky nebo do menší široké sklenice s obsahem minimálně 350 ml.
Jakou použít kávu?
je jenom na vás, jestli si vybere slabší kávu nebo dvojité expresso. I chuť kávy by měla odpovídat vašim chuťovým pohárkům. Káva může být ochucená, robustní, sladká, hořká, kyselá nebo aromatická. Opravdoví coffeeholici si mohou dát klidně espresso s vysokou aciditou pro minimalizaci kyselosti tonicu. Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety