Espresso tonic
Espresso tonic
Ledové osvěžení s hořkým nádechem.
Počet porcí: 1 porce
Ingredience
- 150 ml Tonic, (já používám Kinley)
- 50 ml espresso, (podle chuti)
- led
Jak na to
- Vybranou sklenici naplňte do ⅔ ledem a následně do ní pomalu přilijte alespoň 100 ml tonicu. Pokud nalijete tonic příliš rychle, ztratíte bublinky, což by byla škoda.
- Poté krouživými pohyby nalijte espresso.
Poznámky
Osobně doporučuji připravit espresso tonic do long sklenice, skleničky na whisky nebo do menší široké sklenice s obsahem minimálně 350 ml.
Jakou použít kávu?
je jenom na vás, jestli si vybere slabší kávu nebo dvojité expresso. I chuť kávy by měla odpovídat vašim chuťovým pohárkům. Káva může být ochucená, robustní, sladká, hořká, kyselá nebo aromatická. Opravdoví coffeeholici si mohou dát klidně espresso s vysokou aciditou pro minimalizaci kyselosti tonicu.Nutriční hodnoty
Kalorie: 7kcal | Sacharidy: 1g | Bílkoviny: 0.1g | Tuky: 0.1g | Nasycené mastné kyseliny: 0.1g | Vápník: 1mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety