Espresso tonic

Espresso tonic

Ledové osvěžení s hořkým nádechem.
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas celkem5 minuty
Počet porcí: 1 porce
Chod: nápoje
Národní kuchyně: skandinávská, švédská
Obtížnost: velmi snadné
Příležitost: grilování, párty a oslavy, recepty pro každý den, večer s přáteli

Ingredience

  • 150 ml Tonic, (já používám Kinley)
  • 50 ml espresso, (podle chuti)
  • led

Jak na to

  • Vybranou sklenici naplňte do ⅔ ledem a následně do ní pomalu přilijte alespoň 100 ml tonicu. Pokud nalijete tonic příliš rychle, ztratíte bublinky, což by byla škoda.
  • Poté krouživými pohyby nalijte espresso.

Poznámky

Osobně doporučuji připravit espresso tonic do long sklenice, skleničky na whisky nebo do menší široké sklenice s obsahem minimálně 350 ml.

Jakou použít kávu?

je jenom na vás, jestli si vybere slabší kávu nebo dvojité expresso. I chuť kávy by měla odpovídat vašim chuťovým pohárkům. Káva může být ochucená, robustní, sladká, hořká, kyselá nebo aromatická. Opravdoví coffeeholici si mohou dát klidně espresso s vysokou aciditou pro minimalizaci kyselosti tonicu.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 7kcal | Sacharidy: 1g | Bílkoviny: 0.1g | Tuky: 0.1g | Nasycené mastné kyseliny: 0.1g | Vápník: 1mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
drinky bez alkoholu, ledová káva, letní grilovačka, letní osvěžení, párty u bazénu, pitný režim, recepty do skleničky, trendy, zahradní párty