Valentýnská horká čokoláda

Valentýnská horká čokoláda

Sladká, chutná, lahodná a jen ze 3 ingrediencí. Taková je Valentýnská horká čokoláda, kterou si můžete připravit během 5 minut.
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy2 minuty
Čas vaření/pečení3 minuty
Čas celkem5 minuty
Počet porcí: 1 porce
Chod: nápoje
Typ jídla: bez masa, sladká jídla
Národní kuchyně: bavorská, česká, francouzská, italská, orientální, rakouská
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Příležitost: párty a oslavy, romantická večeře, Silvestr, Valentýn, Vánoce

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 20 g bílá čokoláda
  • 1 polévková lžíce vanilkový pudink
  • 1 čajová lžička čekankový sirup, (nepovinné)
  • lyofilizované jahody nebo maliny, (nepovinné)
nepovinné na ozdobení: čerstvé ovoce, lyofilizované ovoce, šlehačka, hoblinky tmavé čokolády, posypky

    Jak na to

    • Zahřejeme mléko na nízkém stupni ohřevu. Neustále mícháme.
    • Přidáme čekankový sirup. Zamícháme.
    • Přidáme pudink a mícháme, dokud pudink trochu nezhoustne. Ale nepřipravujeme pudink, takže nečekejte hustotu jako u pudinku. Chceme z toho udělat čokoládu.
    • Odstavíme z plotny a přidáme čokoládu. Zamícháme.
    • Pokud chcete, přidejte lyofilizované nebo čerstvé jahody či maliny a zamíchejte.
    • Máme hotovo a můžeme nalít do sklenice a popíjet nebo ozdobit.

    Nutriční hodnoty

    Kalorie: 246kcal | Sacharidy: 26g | Bílkoviny: 9g | Tuky: 10g | Nasycené mastné kyseliny: 6g | Cholesterol: 4mg | Vláknina: 7g | Cukr: 26g | Vápník: 342mg
    Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
    1. máj, na zahřátí, recepty do skleničky, rychlé recepty do 30 minut, Valentýn