Losos z horkovzdušné fritézy

Losos z horkovzdušné fritézy

Šťavnatý losos plný chuti s křupavou kůžičkou. Připravený během 20-30 minut.
Ještě nikdo nehodnotil
Čas přípravy2 minuty
Čas vaření/pečení10 minuty
Čas celkem12 minuty
Počet porcí: 2 porce
Typ jídla: ryby a mořské plody
Národní kuchyně: středomořská
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Příležitost: recepty pro každý den, redukce váhy, romantická večeře, večer s přáteli

Ingredience

  • 2 filety losos
  • 1 polévková lžíce máslo
  • 4 plátky citron
  • sůl, (podle chuti)
  • kopr, (podle chuti)
  • pepř, (podle chuti)
vhodná příloha: bylinkové brambory, bylinkový dip, česnekový dip, pečená zelenina

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

Jak na to

  • Pokud se rozhodnete podávat lososa z horkovzdušné fritézy s bylinkovými bramborami, začněte nejdřív s nimi, protože trvají déle. Recept na ně najdete tady: Domácí bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy
    bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy
  • Mezitím si můžete připravit lososa. Filety si důkladně omyjte a osušte papírovými kuchyňskými utěrkami. V rendlíku na sporáku si rozpusťte máslo a přidejte do něj kopr, sůl a pepř. Touto směsí potřete lososa ze všech stran.
  • A pak už stačí jen dát fritovat! Do fritovacího koše položte plátky citronu a na ně dejte filety lososa kůží dolů. Fritujte 200 °C po dobu přibližně 10-12 minut.

Poznámky

Jaký dip?

Losos z horkovzdušné fritézy bude skvělý jen tak, s grilovanou zeleninou nebo bylinkovými bramborami. Ale můžete ho doplnit i česnekovým dipem. Nebo raději bylinkovým?

Česnekový dip

Smíchejte 1 polévkovou lžíci řeckého jogurtu s 2 prolisovanými stroužky česneku, osolte a zamíchejte.

Česnekový dip se sýrem

Smíchejte 1 polévkovou lžíci řeckého jogurtu s 2 prolisovanými stroužky česneku, přidejte strouhaný sýr, osolte a zamíchejte.

Jogurtový dip s bylinkami

Smíchejte 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu s bylinkami podle chuti, osolte a zamíchejte.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 114kcal | Sacharidy: 0.3g | Bílkoviny: 0.3g | Tuky: 13g | Nasycené mastné kyseliny: 7g | Cholesterol: 37mg | Vláknina: 0.1g | Cukr: 0.1g | Vápník: 4mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
horkovzdušná fritéza, ryby a mořské plody