bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy
| | |

Domácí bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy

Máte doma horkovzdušnou fritézu? Vyzkoušejte můj ověřený recept na domácí bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy, které chutnají božsky. Příprava je velice jednoduchá a díky horkovzdušné fritéze velice rychlá.

Na podzim jsme si domů pořídili horkovzdušnou fritézu. A co vám budu povídat – je to úžasné!

Už jsem v ní zkoušela připravit všemožné pokrmy a vyladila jsem použité ingredience, čas a teplotu tak, aby bylo jídlo vždy dokonalé. S manželem jsme si zamilovali domácí bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy. Můžete je dát jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo si je dát jen tak s dipem k večeři. Zaujmou vás nejenom svou chutí, ale i podmanivou vůní bylinek. A tady je recept!

Recept na domácí bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy

obtížnost: snadné • doba přípravy: 5-10 minut • doba pečení: 20-30 minut • vhodné jako: oběd, večeře, večerní zobání • počet porcí: 2 porce

recept na brambory z horkovzdušné fritézy

 

Ingredience:

  • 7 středně velkých brambor
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky bazalky
  • 2 čajové lžičky oregana
  • 2 čajové lžičky tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:
Brambory si důkladně omyjte a nakrájejte je na stejně velké „měsíčky“. Nezapomeňte, že velikost určuje dobu přípravy – čím tenčí měsíčky budete mít, tím rychleji budou hotové. Já většinou vezmu středně velkou bramboru a udělám z ní čtvrtky.

Brambory vložte do větší mísy.

TIP Brunety: Já používám uzavíratelnou mísu, abych mohla pak ingredience jednoduše promíchat. Dám všechny ingredience, uzavřu mísu a párkrát zahrkám.

Připravte si směsici koření tak, že do menší mističky dáte sůl a veškeré italské koření.

Horkovzdušnou fritézu si předehřejte na 180 °C.

Do mísy s bramborami nalijte lžíci olivového oleje a promíchejte. Do omaštěných brambor přidejte kořenící směs z mističky a opět důkladně promíchejte, aby byly všechny rovnoměrně ochucené.

Takto připravené brambory vložte do horkovzdušné fritézy. Smažte na 180 °C po dobu přibližně 20-30 minut (podle velikosti brambor a výkonu horkovzdušné fritézy). Doporučuji každých 10 minut brambory protřást, aby se rovnoměrně upekly.

Domácí bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy jsou ideální přílohou ke všem masům s výpekem nebo s omáčkami. Můžete jimi nahradit všechny recepty, u kterých používáte hranolky, vařené brambory nebo krokety. Skvěle chutnají i samotné – třeba jako zobání k telce.

Jaký dip?

Servírovat je můžete klasicky s kečupem nebo tatarkou. Ale pokud chcete povýšit své bylinkové brambory z horkovzdušné fritézy ještě na vyšší level, vytvořte si jogurtový nebo česnekový dip.

Česnekový dip

Smíchejte 1 polévkovou lžíci řeckého jogurtu s 2 prolisovanými stroužky česneku, osolte a zamíchejte.

Česnekový dip se sýrem

Smíchejte 1 polévkovou lžíci řeckého jogurtu s 2 prolisovanými stroužky česneku, přidejte strouhaný sýr, osolte a zamíchejte.

Jogurtový dip s bylinkami

Smíchejte 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu s bylinkami podle chuti, osolte a zamíchejte.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *