dýňové mug cake
| | | |

Recept na podzimní dýňový mug cake

Je tu zase podzim, který nás láká svými dobrotami. Třeba těmi z Hokaido dýně! Tady je recept na podzimní dýňový mug cake bez lepku.

Miluju mug cake a ještě víc podzimní dýňový mug cake, které voní skořicí a muškátovým oříškem !

Co je mug cake, neboli hrníčková buchta?

Proč mug cake? Je to z anglického „mug“ (hrnek) a „cake“ (dort). Takže je to hrníčkový dort nebo buchta. K přípravě vám stačí jen několik ingrediencí a hrnek nebo miska, ve kterém necháte dortík upéct. Vybrat si můžete troubu, horkovzdušnou fritézu nebo mikrovlnku. Mug cake můžete dělat ve fitness verzi, ale také v hodně hříšné a kalorické variantě. Jde udělat skoro na každý způsob, v každou roční dobu.

Podzimní mug cake bez lepku zvládnete jednoduše.

Recept na podzimní dýňový mug cake

obtížnost: snadné • počet porcí: 1 porce • doba přípravy: 5 minut + 2-3 min. pečení

Ingredience na dýňový mug cake:

  • 4 lžíce špaldové mouky
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 3 lžíce vlažného mléka
  • 2 lžíce domácího dýňového pyré
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

můžete podávat s: jogurtem, slaným karamelem, karamelem, lotuskovým krémem, pekanovými ořechy, oříškovým máslem nebo jíst jen tak.

Postup:

Hrnek nebo misku určenou do mikrovlnky nebo do trouby vymažte olejem. Smíchejte všechny ingredience, aby se spojily do jednotného těstíčka.

Těsto vložte do mikrovlnné trouby na plný výkon na cca 2-3 minuty. Hlídejte, aby vám mug cake nepřeteklo.

Já dávám těsto péct na 2 minuty. Potom udělám test špejlí a pokud je špejle čistá, hrneček už vyndám. Pokud necháte těsto moc dlouho v mikrovlnné troubě, může být mug cake suchý. A to nechcete. Pokud vidím na špejli ještě kousky těsta, dávám zpět do mikrovlnné trouby ještě na půl minutky nebo minutku dopéct.

Dýňový mug cake

Voňavý dýňový mug cake, který můžete zařadit i do svého fitness jídelníčku. Navíc - hotový do 10 minut.
Ještě nikdo nehodnotil
Čas přípravy2 minuty
Čas vaření/pečení3 minuty
Čas celkem5 minuty
Počet porcí: 1 porce
Národní kuchyně: anglická
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Příležitost: na cesty, recepty pro každý den, redukce váhy

Ingredience

  • 4 lžíce špaldová mouka
  • 1 lžíce čekankový sirup
  • 3 lžíce mléko, (vlažné)
  • 2 lžíce domácí dýňové pyré
  • 1 lžička kypřicí prášek
  • 1 lžička muškátový oříšek
  • 1 lžička skořice
  • špetka sůl

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

hrníček nebo mistička do mikrovlnky

Jak na to

  • Hrnek nebo misku určenou do mikrovlnky nebo do trouby vymažte olejem.
  • Smíchejte všechny ingredience, aby se spojily do jednotného těstíčka.
  • Těsto vložte do mikrovlnné trouby na plný výkon na cca 2-3 minuty. Hlídejte, aby vám mug cake nepřeteklo.
    Já dávám těsto péct na 2 minuty. Potom udělám test špejlí a pokud je špejle čistá, hrneček už vyndám. Pokud necháte těsto moc dlouho v mikrovlnné troubě, může být mug cake suchý. A to nechcete. Pokud vidím na špejli ještě kousky těsta, dávám zpět do mikrovlnné trouby ještě na půl minutky nebo minutku dopéct.
  • Když máte hotovo, opatrně vyndejte hrnek nebo misku – pozor pálí to! Nechte chvíli vychladnout a poté můžete jíst přímo z misky/hrnku nebo můžete buchtu vyklopit na talířek.
    Podávejte s jogurtem, slaným karamelem, karamelem, lotuskovým krémem, pekanovými ořechy, oříškovým máslem nebo čekankovým sirupem.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 319kcal | Sacharidy: 61g | Bílkoviny: 10g | Tuky: 3g | Nasycené mastné kyseliny: 1g | Cholesterol: 0.01mg | Vláknina: 15g | Cukr: 8g | Vápník: 120mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dýňová sezóna, fitness recepty, zdravé mlsání, zdravé recepty

Podávejte s jogurtem, slaným karamelem, karamelem, lotuskovým krémem, pekanovými ořechy, oříškovým máslem nebo čekankovým sirupem. Dobrou chuť!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu