Angel Hair Chocolate
| | |

Angel Hair Chocolate – andělská čokoláda – nový trend a recept

Nechutná vám dubajská čokoláda? A co takhle andělská čokoláda? Mně osobně chutná mnohem víc, protože chutná trochu jako cukrová vata obalená v čokoládě! Jaká je?

Ahoj milí čtenáři, dnes mám pro vás opravdovou lahůdku – Andělskou čokoládu! Ano, po boomu dubajské čokolády se k nám pomalu dostává nový trend. Čokoláda s Pismaniye, které se říká Angel Hair Chocolate. Pokud jste o této sladkosti ještě neslyšeli, připravte se na něco opravdu jedinečného! Zvláště, pokud máte rádi cukrovou vatu jako já…

Co je Angel Hair Chocolate?

Jde o čokoládu, která v sobě má tureckou cukrovinku Pismaniye a pistáciovou pastu, kterou znáte už z dubajské čokolády. Andělská čokoláda má původ opět v Turecku a obchodníci po boomu s dubajskou čokoládou čekají podobný virál i s touto andělskou. Může být vyrobená z mléčné, hořké nebo ruby čokolády. A může být doplněna o mrazem sušené maliny nebo granátové jablko.

V čem je tak jedinečná? A proč zrovna andělská čokoláda?

Uvnitř čokolády najdete tureckou cukrovinku Pismaniye, která připomíná cukrovou vatu, ale s jemnější strukturou a máslovou chutí. Vzhledově vypadá jak jemné vlasy anděla. Proto andělská.

andělská čokoláda co to je a recept

Co je to Pismaniye?

Pismaniye (někdy nazývané turecká pavučina) je sladkost vyrobená z jemných vláken cukru a mouky, které se ručně natahují a spojí do hedvábně lehkých chomáčků. Tato pochoutka má svůj původ v Turecku a připravuje se tradičním způsobem už po staletí. Chuťově připomíná kombinaci cukrové vaty a nugátu, ale s příjemnou máslovou texturou, která se rozplývá na jazyku.

co je PISMANIYE ?

Andělská čokoláda – spojení jemnosti a intenzity

Andělská čokoláda s Pismaniye je jedinečný zážitek. Na první kousnutí ucítíte bohatou chuť kvalitní čokolády, která se pomalu rozpouští, a hned nato vás překvapí jemná, téměř nadýchaná struktura Pismaniye. Tato kombinace přináší dokonalou harmonii mezi sladkostí, jemností a lehkým křupnutím.

Jak si ji nejlépe vychutnat?

  • K odpolední kávě nebo čaji – sladká a jemná struktura se skvěle doplňuje s hořkostí kávy.
  • Jako dezert po dobrém jídle – pokud chcete zakončit oběd či večeři něčím lehkým, ale výjimečným.
  • Jako originální dárek – elegantně zabalená Andělská čokoláda s Pismaniye potěší každého milovníka sladkostí.

andělská čokoláda recept

Kde koupit Andělskou čokoládu?

Tento skvost není běžně dostupný v supermarketech (zatím), ale můžete jej najít v obchodech s orientálními potravinami, specializovaných cukrárnách nebo objednat online – třeba na Allegru.

Já si kupovala mléčnou andělskou čokoládu a potom ještě ruby andělskou čokoládu.

Pokud rádi objevujete nové chutě, rozhodně stojí za to ji vyzkoušet!


No, a pokud si ji chcete vytvořit sami, tady je recept!

Recept na domácí Andělskou čokoládu s Pismaniye

Chcete si tuto delikatesu připravit doma? Tady je jednoduchý recept!

Ingredience:

  • 200 g kvalitní hořké nebo mléčné čokolády
  • 100 g Pismaniye (seženete na Allegru)
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička medu
  • špetka mořské soli (volitelně)
  • libovolné na ozdobu: nasekané pistácie nebo lískové oříšky na posypání, potravinářské barvy, jedlé třpytky, jedlé květiny

Postup:

  1. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě opatrně rozehřejte čokoládu s máslem a medem, dokud nebude hladká.
  2. Do menší formy nebo na pečicí papír nalijte tenkou vrstvu rozpuštěné čokolády.
  3. Rozdrobte Pismaniye na menší kousky a rovnoměrně je nasypte na čokoládu.
  4. Přelijte zbytkem čokolády, aby Pismaniye bylo částečně zakryté.
  5. Posypte nasekanými pistáciemi nebo jinými oříšky a případně přidejte špetku mořské soli.
  6. Nechte ztuhnout v lednici alespoň hodinu, poté nakrájejte na kousky a podávejte.

Ochutnali jste už někdy Pismaniye nebo Andělskou čokoládu? Jak vám chutnala? Podělte se o své dojmy v komentářích nebo se se mnou spojte na Instagramu.

S láskou Vaše Bruneta v kuchyni

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *