Angel Hair Chocolate – andělská čokoláda – nový trend a recept
Nechutná vám dubajská čokoláda? A co takhle andělská čokoláda? Mně osobně chutná mnohem víc, protože chutná trochu jako cukrová vata obalená v čokoládě! Jaká je?
Ahoj milí čtenáři, dnes mám pro vás opravdovou lahůdku – Andělskou čokoládu! Ano, po boomu dubajské čokolády se k nám pomalu dostává nový trend. Čokoláda s Pismaniye, které se říká Angel Hair Chocolate. Pokud jste o této sladkosti ještě neslyšeli, připravte se na něco opravdu jedinečného! Zvláště, pokud máte rádi cukrovou vatu jako já…
Co je Angel Hair Chocolate?
Jde o čokoládu, která v sobě má tureckou cukrovinku Pismaniye a pistáciovou pastu, kterou znáte už z dubajské čokolády. Andělská čokoláda má původ opět v Turecku a obchodníci po boomu s dubajskou čokoládou čekají podobný virál i s touto andělskou. Může být vyrobená z mléčné, hořké nebo ruby čokolády. A může být doplněna o mrazem sušené maliny nebo granátové jablko.
V čem je tak jedinečná? A proč zrovna andělská čokoláda?
Uvnitř čokolády najdete tureckou cukrovinku Pismaniye, která připomíná cukrovou vatu, ale s jemnější strukturou a máslovou chutí. Vzhledově vypadá jak jemné vlasy anděla. Proto andělská.
Co je to Pismaniye?
Pismaniye (někdy nazývané turecká pavučina) je sladkost vyrobená z jemných vláken cukru a mouky, které se ručně natahují a spojí do hedvábně lehkých chomáčků. Tato pochoutka má svůj původ v Turecku a připravuje se tradičním způsobem už po staletí. Chuťově připomíná kombinaci cukrové vaty a nugátu, ale s příjemnou máslovou texturou, která se rozplývá na jazyku.
Andělská čokoláda – spojení jemnosti a intenzity
Andělská čokoláda s Pismaniye je jedinečný zážitek. Na první kousnutí ucítíte bohatou chuť kvalitní čokolády, která se pomalu rozpouští, a hned nato vás překvapí jemná, téměř nadýchaná struktura Pismaniye. Tato kombinace přináší dokonalou harmonii mezi sladkostí, jemností a lehkým křupnutím.
Jak si ji nejlépe vychutnat?
- K odpolední kávě nebo čaji – sladká a jemná struktura se skvěle doplňuje s hořkostí kávy.
- Jako dezert po dobrém jídle – pokud chcete zakončit oběd či večeři něčím lehkým, ale výjimečným.
- Jako originální dárek – elegantně zabalená Andělská čokoláda s Pismaniye potěší každého milovníka sladkostí.
Kde koupit Andělskou čokoládu?
Tento skvost není běžně dostupný v supermarketech (zatím), ale můžete jej najít v obchodech s orientálními potravinami, specializovaných cukrárnách nebo objednat online – třeba na Allegru.
Já si kupovala mléčnou andělskou čokoládu a potom ještě ruby andělskou čokoládu.
Pokud rádi objevujete nové chutě, rozhodně stojí za to ji vyzkoušet!
No, a pokud si ji chcete vytvořit sami, tady je recept!
Recept na domácí Andělskou čokoládu s Pismaniye
Chcete si tuto delikatesu připravit doma? Tady je jednoduchý recept!
Ingredience:
- 200 g kvalitní hořké nebo mléčné čokolády
- 100 g Pismaniye (seženete na Allegru)
- 1 lžička másla
- 1 lžička medu
- špetka mořské soli (volitelně)
- libovolné na ozdobu: nasekané pistácie nebo lískové oříšky na posypání, potravinářské barvy, jedlé třpytky, jedlé květiny
Postup:
- Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě opatrně rozehřejte čokoládu s máslem a medem, dokud nebude hladká.
- Do menší formy nebo na pečicí papír nalijte tenkou vrstvu rozpuštěné čokolády.
- Rozdrobte Pismaniye na menší kousky a rovnoměrně je nasypte na čokoládu.
- Přelijte zbytkem čokolády, aby Pismaniye bylo částečně zakryté.
- Posypte nasekanými pistáciemi nebo jinými oříšky a případně přidejte špetku mořské soli.
- Nechte ztuhnout v lednici alespoň hodinu, poté nakrájejte na kousky a podávejte.
Ochutnali jste už někdy Pismaniye nebo Andělskou čokoládu? Jak vám chutnala? Podělte se o své dojmy v komentářích nebo se se mnou spojte na Instagramu.
S láskou Vaše Bruneta v kuchyni