dýňové koření recept
| | | |

Recept na dýňové koření pro podzimní dobroty z dýně

Dýňové koření podle Brunety

Tradiční koření Pumpkin spice na dýňový koláč je hodně podobné pudingovému koření Britů. Jde o sladko štiplavé koření, které můžete přidat do sladkých i slaných dýňových receptů. Ale hodí se také na jiné vaření bez dýně.
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas celkem5 minuty
Počet porcí: 1 sklenička
Chod: ochucovadla
Typ jídla: koření
Národní kuchyně: anglická, světová
Obtížnost: snadné, velmi snadné

Ingredience

  • 3 polévkové lžíce mletá skořice
  • 2 čajové lžičky mletý muškátový oříšek
  • 3 čajové lžičky mletý zázvor
  • 1 čajová lžička mletý hřebíček
  • 4 kuličky nové koření
  • 1 čajová lžička třtinový cukr

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

hmoždíř

Jak na to

  • Nové koření rozdrťte v hmoždíři, nasekejte nožem nebo rozmixujte na jemný prášek. Potom k němu přidejte zbytek již mletého koření a třtinový cukr. Vše důkladně zamíchejte a naplňte do klasické kořenky. Skladujte jako každé jiné koření v suchu.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dýňová sezóna, trendy, základní recepty

Podzim je plný barev, ale také vůní. A jeho královnou je dýně. Podívejte se na rychlý a jednoduchý recept na dýňové koření známé také jako Pumpkin spice. ????

Já osobně jsem milovník podzimu z mnoha důvodů. Ale nejvíc asi kvůli barvám a vůním pečených jablek, skořice, badyánu, hřebíčku a dýňových dobrot. Zamilovala jsem si dýňové cappuccino a také Pumpkin spice latté. A proto mi v kuchyni nesmí chybět dýňové koření.

Co je to Pumpkin spice? Dýňové koření bez dýně!

Ano, i tak by se to dalo říct. Pumpkin spice, nebo česky také dýňové koření, je vlastně podzimní koření na dýňové dobroty. První recept na Pumpkin spice byl určený konkrétně na dýňový koláč, protože samotná dýně nebyla moc chutná. Dýňové koření pochází z Ameriky a můžete ho tam běžně koupit i v obchodech. U nás tak rozšířené zatím není, takže v kamenném obchodě ho nejspíš neseženete. Ale nezoufejte, stačí ho vytvořit z koření, které máte určitě doma. Podívejte se na tradiční recept na dýňové koření (Pumpkin spice) a na mnou vylepšenou verzi.

recept na dýňové cappuccino

Tradiční recept na Pumpkin spice

Tradiční koření Pumpkin spice na dýňový koláč je hodně podobné pudingovému koření Britů. Jde o sladko štiplavé koření, které můžete přidat do sladkých i slaných dýňových receptů. Ale hodí se také na jiné vaření bez dýně.

Na tradiční americké dýňové koření budete potřebovat:

  • 3 polévkové lžíce mleté skořice
  • 2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mletého hřebíčku

Postup:

Pokud máte všechno koření mleté, tak stačí pouze zamíchat dohromady všechny ingredience výše. Pokud doma seženete celou skořici, muškátový oříšek i hřebíček, je potřeba koření nejdříve rozdrtit v hmoždíři nebo namlít. Hotové dýňové koření skladujte v kořence jako každé jiné koření.

Pumpkin spice

Recept na dýňové koření podle Brunety v kuchyni

Já si tradiční recept trošku vylepšila, protože ho nejčastěji používám na sladké pečení, vaření a také na dýňové latté.

Ingredience:

  • 3 polévkové lžíce mleté skořice
  • 2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mletého hřebíčku
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 čajová lžička třtinového cukru

Postup:

Nové koření rozdrťte v hmoždíři, nasekejte nožem nebo rozmixujte na jemný prášek. Potom k němu přidejte zbytek již mletého koření a třtinový cukr. Vše důkladně zamíchejte a naplňte do klasické kořenky. Skladujte jako každé jiné koření v suchu.

dýňové koření na dýňové latté

Dýňové koření podle Brunety

Tradiční koření Pumpkin spice na dýňový koláč je hodně podobné pudingovému koření Britů. Jde o sladko štiplavé koření, které můžete přidat do sladkých i slaných dýňových receptů. Ale hodí se také na jiné vaření bez dýně.
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas celkem5 minuty
Počet porcí: 1 sklenička
Chod: ochucovadla
Typ jídla: koření
Národní kuchyně: anglická, světová
Obtížnost: snadné, velmi snadné

Ingredience

  • 3 polévkové lžíce mletá skořice
  • 2 čajové lžičky mletý muškátový oříšek
  • 3 čajové lžičky mletý zázvor
  • 1 čajová lžička mletý hřebíček
  • 4 kuličky nové koření
  • 1 čajová lžička třtinový cukr

Kuchyňské vybavení (může se hodit)

hmoždíř

Jak na to

  • Nové koření rozdrťte v hmoždíři, nasekejte nožem nebo rozmixujte na jemný prášek. Potom k němu přidejte zbytek již mletého koření a třtinový cukr. Vše důkladně zamíchejte a naplňte do klasické kořenky. Skladujte jako každé jiné koření v suchu.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
dýňová sezóna, trendy, základní recepty

Podobné články

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu