salát s borůvkami

Recept na salát s medovo-hořčičnou zálivkou a borůvkami

Léto láká k lehkým obědům v podobě salátů. Dnes Vám ukážu recept na barevný salát s medovo-hořčičnou zálivkou, který obsahuje plno vitamínů. Lžičky do ruky a jdeme míchat!

Příběh receptu

Miluji saláty, obzvláště v létě, kdy je vedro až k padnutí. Základem tohoto salátu plného vitamínu jsou uvařená vejce, baby špenát a borůvky. Ano, čtete dobře – borůvky jsou výborným doplněním vitamínů a zároveň salátu dodávají jemnou kyselost, která se skvěle doplňuje se sladko pikantní zálivkou.

Barevný salát se sladko pikantní zálivkou chutná celé rodině. Už se Vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!

 

Salát s medovo-hořčičnou zálivkou

Obtížnost: velice jednoduché • Doba přípravy: 15-20 minut • Způsob přípravy: studená kuchyně

Ingredience

Na 4 porce salátu budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 400 g baby špenátu
  • 100 g borůvek
  • 1/2 okurky hadovky
  • 1 rajče

Na zálivku budeme potřebovat:

  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, kopr

Postup

  1. Nejdříve uvaříme vejce natvrdo a připravíme si medovo-hořčičnou zálivku. Med, hořčici, citronovou šťávu, olivový olej a koření smícháme v menší misce a necháme odstát.
  2. Omyjeme baby špenát, necháme ho okapat a mezitím si nakrájíme rajče a okurku na kousky.
  3. Omytý špenát, kousky zeleniny, borůvky a nakrájené vejce vložíme do velké misky a zalijeme připravenou zálivkou.
  4. Hotový salát posypaný koprem podáváme ve velké míse, ze které si každý může nabrat dle libosti.

Chcete salát nějak ozvláštnit? Do salátu můžete přidat i avokádo nebo salát ozdobit řeřichou nebo piniovými oříšky.

Salát s medovo-hořčičnou zálivkou a borůvkami

Základem tohoto salátu plného vitamínu jsou uvařená vejce, baby špenát a borůvky. Ano, čtete dobře - borůvky jsou výborným doplněním vitamínů a zároveň salátu dodávají jemnou kyselost, která se skvěle doplňuje se sladko pikantní zálivkou.
Ještě nikdo nehodnotil
Čas přípravy20 minuty
Čas celkem20 minuty
Počet porcí: 4 porce
Chod: hlavní jídla, svačiny
Typ jídla: bez masa, saláty
Národní kuchyně: světová
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Speciální strava: bezlaktózové, bezlepkové
Příležitost: grilování, recepty pro každý den, redukce váhy

Ingredience

Ingredience na salát:
  • 4 ks vejce
  • 400 g baby špenát
  • 100 g borůvky
  • ½ ks okurka
  • 1 ks rajče
Ingredience na zálivku:
  • 2 lžíce med
  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 3 lžičky citronová šťáva
  • 2 lžíce olivový olej
  • sůl, (podle chuti)
  • pepř, (podle chuti)
  • kopr, (podle chuti)

Jak na to

  • Nejdříve uvaříme vejce natvrdo a připravíme si medovo-hořčičnou zálivku. Med, hořčici, citronovou šťávu, olivový olej a koření smícháme v menší misce a necháme odstát.
  • Omyjeme baby špenát, necháme ho okapat a mezitím si nakrájíme rajče a okurku na kousky.
  • Omytý špenát, kousky zeleniny, borůvky a nakrájené vejce vložíme do velké misky a zalijeme připravenou zálivkou.

Poznámky

Chcete salát nějak ozvláštnit? Do salátu můžete přidat i avokádo nebo salát ozdobit řeřichou nebo piniovými oříšky.

Nutriční hodnoty

Kalorie: 85kcal | Sacharidy: 18g | Bílkoviny: 3g | Tuky: 1g | Nasycené mastné kyseliny: 0.1g | Cholesterol: 4mg | Vláknina: 3g | Cukr: 13g | Vápník: 102mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
borůvková sezóna, fitness recepty, jídlo do krabičky, letní grilovačka, párty u bazénu, studená kuchyně, zahradní párty, zdravé recepty

Medovo-hořčičnou zálivku můžete využít i do jiných receptů.

A jaký je Váš oblíbený salát?

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu