Dalgona coffee se skořicí – ledová káva pro osvěžení
Osvěžte se s letní verzí kávy. Je velice lahodná, trendy a navíc rychle připravená. Co je Dalgona coffee a jak vznikl tento recept?
Příběh receptu – co je Dalgona coffee?
Při svém brouzdání po internetu jsem našla v jedné skupince na facebooku recept na výbornou korejskou kávu Dalgona coffee. Musela jsem ji vyzkoušet a hned jsem si ji zamilovala a lehce poupravila podle mých představ. Představuji vám vylepšenou ledovou kávu, které nejenom že vypadá luxusně a chutná naprosto božsky, ale zároveň nádherně voní po skořici. Ale nejdříve trochu Dalgona coffee představím, ať víte, o co jde.
Tato kávová specialita pochází z Indie, Pákistánu a Macau, ale hitem se stala až letos díky slavné jihokorejské show Pyunstorang. A netrvalo dlouho a kávová chuťovka Dalgona coffee se stala hitem Instagramu i Facebooku. Proč? Protože je nesmírně fotogenická. Už jsem viděla i reakce, že káva vypadá lépe než doopravdy chutná, což hodně závisí na tom, jak si kávu připravíte.
Pokud sledujete můj Instagram, tak jste si mohli všimnout, že připravuji Dalgonu tradičně i netradičně podle chuti. Nejvíc nám ale chutnala ta se skořicí, kterou vypil i můj přítel, který kávu nikterak nemusí. A protože je to hodně fotogenický nápoj, vznikla i challenge. Do ní se můžete přidat i vy! Stačí nafotit svůj výsledek a označit ho hastagem #dalgonacoffeechallenge.
Tak co? Uděláte si svou klasickou nudnou kávu nebo vyzkoušíte něco nového?
Dalgona coffee se skořicí
Ingredience
- 6 lžiček instantní rozpustná káva
- 6 lžiček třtinový cukr
- 6 lžiček horká voda
- špetka skořice
- mléko, (na dolití)
- led
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
Jak na to
- Do vysoké nádoby nasypeme 6 lžiček instantní rozpustné kávy podle chuti a třtinový cukr.
- Přidáme 6 lžiček horké vody.
- Okořeníme trochou mleté skořice a následně vyšleháme do husté pěny pomocí elektrického šlehače.
- Do sklenice dáme led a mléko a lžičkou poskládáme vyšlehanou kávovou směs na vrch sklenice.
Poznámky
Nutriční hodnoty
Recept na Dalgona coffee se skořicí
obtížnost: snadné • počet porcí: 2 • doba přípravy: 5 minut
Ingredience
- 6 lžiček instantní (rozpustné) kávy
- špetka skořice
- 6 lžiček horké vody
- mléko
- 6 lžiček třtinového cukru
- led
- ruční šlehač nebo metlička
Postup
Příprava je hodně rychlá, až mě to samotnou překvapilo. Takže, jak na to? Nejdříve si připravíme vysokou nádobu. Do ní nasypeme 6 lžiček instantní rozpustné kávy podle chuti a třtinový cukr. A přidáme 6 lžiček horké vody. Okořeníme trochou mleté skořice a následně vyšleháme do husté pěny pomocí elektrického šlehače. Pokud nemáte doma šlehač, zaúkolujete svého přítele nebo manžela, protože ručně vyšlehat Dalgonu chce sílu a pevné nervy.
Do nádobky na kávu připravíme led, dolijeme skleničku studeným mlékem a lžičkou naskládáme kopeček vyšlehané kávové pěny. Je jen na vás, jestli kopeček pěny zarovnáte nebo pomocí lžičky uděláte kopeček přes sklenici. A na závěr můžete nasypat špetku skořice nebo instantní kávy.
Komentáře