Dalgona coffee recept
Letní osvěžení

Dalgona coffee se skořicí – ledová káva pro osvěžení

Jak vznikl recept na Dalgona coffee?

Příběh receptu – co je Dalgona coffee?

Při svém brouzdání po internetu jsem našla v jedné skupince na facebooku recept na výbornou korejskou kávu Dalgona coffee. Musela jsem ji vyzkoušet a hned jsem si ji zamilovala a lehce poupravila podle mých představ. Představuji vám vylepšenou ledovou kávu, které nejenom že vypadá luxusně a chutná naprosto božsky, ale zároveň nádherně voní po skořici. Ale nejdříve trochu Dalgona coffee představím, ať víte, o co jde.

Tato kávová specialita pochází z Indie, Pákistánu a Macau, ale hitem se stala až letos díky slavné jihokorejské show Pyunstorang. A netrvalo dlouho a kávová chuťovka Dalgona coffee se stala hitem Instagramu i Facebooku. Proč? Protože je nesmírně fotogenická. Už jsem viděla i reakce, že káva vypadá lépe než doopravdy chutná, což hodně závisí na tom, jak si kávu připravíte.

Pokud sledujete můj Instagram, tak jste si mohli všimnout, že připravuji Dalgonu tradičně i netradičně podle chuti. Nejvíc nám ale chutnala ta se skořicí, kterou vypil i můj přítel, který kávu nikterak nemusí. A protože je to hodně fotogenický nápoj, vznikla i challenge. Do ní se můžete přidat i vy! Stačí nafotit svůj výsledek a označit ho hastagem #dalgonacoffeechallenge.

Tak co? Uděláte si svou klasickou nudnou kávu nebo vyzkoušíte něco nového?

Recept na Dalgona coffee se skořicí

obtížnost: snadné • počet porcí: 2 • doba přípravy: 5 minut

Dalgona coffee recept

Ingredience

  • 6 lžiček instantní (rozpustné) kávy
  • špetka skořice
  • 6 lžiček horké vody
  • mléko
  • 6 lžiček třtinového cukru
  • led
  • ruční šlehač nebo metlička

Postup

Příprava je hodně rychlá, až mě to samotnou překvapilo. Takže, jak na to? Nejdříve si připravíme vysokou nádobu. Do ní nasypeme 6 lžiček instantní rozpustné kávy podle chuti a třtinový cukr. A přidáme 6 lžiček horké vody. Okořeníme trochou mleté skořice a následně vyšleháme do husté pěny pomocí elektrického šlehače. Pokud nemáte doma šlehač, zaúkolujete svého přítele nebo manžela, protože ručně vyšlehat Dalgonu chce sílu a pevné nervy.

Do nádobky na kávu připravíme led, dolijeme skleničku studeným mlékem a lžičkou naskládáme kopeček vyšlehané kávové pěny. Je jen na vás, jestli kopeček pěny zarovnáte nebo pomocí lžičky uděláte kopeček přes sklenici. A na závěr můžete nasypat špetku skořice nebo instantní kávy.

Jsem milovnice dobrého jídla a pití. Ve volném čase ráda vařím, vytvářím recepty, tvořím a užívám si života. Vím, že nikdo není dokonalý, ale věřím, že každý může být šťastný.

Komentáře

Komentujte

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

error: Pozor: Obsah je chráněn proti zneužití