Domácí horká čokoláda bez spěchu
Plánujete party a chcete své hosty překvapit něčím bez alkoholu? Vyzkoušejte domácí horkou čokoládu, která potěší děti i dospělé! Tady je recept. Domácí horká čokoláda už na vás čeká!
K podzimu i zimě prostě horká čokoláda patří. Milují ji děti i dospělí. Je královnou mnoha dětských akcí, ale i pyžamových večírků nebo lazy days s knížkou. A je vcelku jedno, jestli vám je 5, 10, 20, 30 nebo 40. Tekutou horkou čokoládu má rád snad každý! Jo a za tenhle recept by se nemusel stydět ani Willy Wonka! ; )
Recept: domácí horká čokoláda (pomalu tažená)
obtížnost: snadné • doba přípravy: 5 minut • doba vaření: cca 3 hodiny • počet porcí: 8-10 porcí
Ingredience:
- 1l mléka
- 300 ml smetany
- 200 g nasekané hořké čokolády
- 100 g nasekané mléčné čokolády
- na ozdobu: mini marshmallows, strouhaná čokoláda, šlehačka
Návod:
Do hrnce nalijte mléko a smetanu. A vše důkladně promíchejte. Do mléka a smetany přidejte nasekanou hořkou i mléčnou čokoládu. Zamíchejte, přikryjte hrnec pokličkou a vařte při nízké teplotě cca 2,5 hodiny. Každých 30 minut jděte směs promíchat a zkontrolovat.
Po 2,5 hodinách odstraňte pokličku z hrnce a znovu důkladně promíchejte. Následně vařte odkryté cca 15 minut. Takto připravenou čokoládu lijte do hrnků. Můžete ozdobit šlehačkou, mini marshmallows nebo strouhanou čokoládou podle libosti. A filmový maraton, příběh v oblíbené knížce nebo dětská oslava může začít!
Vyzkoušejte i další zimní nápoje a likéry! Já si zamilovala například nealkoholický Tekutý jablečný koláč nebo Domácí Bombardino s alkoholem.
Tekutý jablečný koláč (nealko)
Potřebujete se zahřát v chladných dnech? Vyzkoušejte tekutý jablečný koláč, který připravíte za 5 minut. A je vhodný i pro těhotné, kojící ženy, abstinenty a děti.Chci receptTekutý jablečný koláč s rumem
Potřebujete se zahřát v chladných dnech? Vyzkoušejte tekutý jablečný koláč, který připravíte za 5 minut. Pozor - toto je alkoholická verze!Chci receptBombardino Scozzese po Česku
Voňavé alkoholické opojení, které vás zahřeje na horách i doma.Chci recept
Máte rádi horkou čokoládu? Jak často ji děláte doma?